Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Фалстарт на делото срещу Гриша Ганчев

OFFNews 28 май 2015 в 14:37 2545 0

Първото заседание от делото срещу Гриша Ганчев в специализирания съд се провали заради невръчени копия от обвинителния акт на подсъдимите. Също така в съдебната зала днес не се яви и основният свидетел в процеса - бившият шеф на НАП Красимир Стефанов.

Подсъдими заедно с Ганчев са и синът му Данаил Ганчев, Емилия Станоева, Ивайло Талев, Камелия Мирчева, Милко Димитров, Милко Талев, Тодор Симеонов, Ичко Лозев и Красимира Гроцева.

Гриша Ганчев е с три обвинения - като ръководител на организирана престъпна група, като подбудител, умишлено склонил Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров да избегнат установяването и плащането на данъчни задължения по ЗДДС на „Литекс Комерс” АД от 711 580,56 лева и за закана за убийство над шефа на НАП Красимир Стефанов.

Преди началото на заседанието бизнесменът отказа да разговаря с представители на медиите. Охранителите му пък изблъскаха журналистите, за да им попречат да влязат в залата, въпреки че съдебните заседания са публични.

"Делото стартира с фалстарт непрекъснато, понеже според мен обвинението има някакви хронични травми и се забавя на стартовото блокче и стъпва на криво”, коментира адвокатът на Ганчев Татяна Дончева.

За 4-ти август е насрочено следващото заседание. Дончева ще настоява за прекратяване на делото, тя обаче не пожела да издаде мотивите си. „Има си правила в играта на карти. Никога не сваляй картите долу и никога не пускай повече от една.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!