Дренчев от ''Възраждане'' дава на прокурор Деян Николов за обвинението, че получил оферта за милиони за сглобка в СОС

Ружа Райчева 16 февруари 2024 в 10:35 1659 3

Николай Дренчев в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Николай Дренчев в Народното събрание

Изключеният от парламентарната група на "Възраждане" Николай Дренчев сезира прократурата за твърденията на общинския съветник Деян Николов, че са му били предлагани милиони, за да участва в "сглобка" в Столичния общински съвет. 

В кулоарите на Народното събрание Дренчев съобщи, че днес е сезирал прокуратурата за думите на Николов, тъй като, ако те са верни, то това би било тежко корупционно престъпление. 

"Размятането на такива суми в политиката, а и където и да е, представлява едно много грозно престъпление - затова сезирах прокуратурата. Едва ли главният прокурор е чакал нашето сезиране, най-вероятно той, както и аз, гледа на това като на едно чисто политическо говорене", каза независимият депутат. 

Въпреки това той и другите независими депутати, изключени от "Възраждане" - Александър Арангелов и Иво Русчев, са подали сигнала и очакват прокуратурата да поеме инициативата, за да изясни дали наистина е имало милиони, предлагани за направата на "сглобка" в СОС. 

"Трябва да се изясни дали Деян Николов е част от някаква схема или най-малкото - свидетел на подобни дейности. Сега това вече е в полето на действие на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов", заяви Николай Дренчев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

Зла свекърва

17.02 2024 в 06:27

Честен, колко да е честен. Колкото е партийната линия. Като съответстваха на партийната линия, той приемаше лъжите, които се тиражираха от Възраждане. Разприказва се едва след като го изхвърлиха от партията.

2415

2

Пустиняк

16.02 2024 в 12:03

Ники Дренчев беше едно от изключенията в смехотворната лумпениада "Възраждане". Но умен, честен и от Възраждане е нон сенс...

2099

1

Mateevk

16.02 2024 в 10:46

Само така - с "възрожденските" камъни по "възрожденските" глави!
 
X

Да помогнем на украинските деца!