Доживотен затвор получи мъж, пребил приятелката си до смърт пред брат ѝ

OFFNews 29 март 2017 в 11:49 6838 2

Доживотен затвор получи мъж, пребил приятелката си до смърт пред брат ѝ

34-годишен рецидивист получи доживотна присъда за убийството на приятелката си, което извършил пред брат ѝ по особено жесток начин.

Инцидентът е от 25 септември 2015 г. По това време Ерджан живеел на семейни начала с Гюлшен. Непосредствено преди това той излязъл от затвора. Във въпросния ден той позвънил на Гюлшен с предложение да отидат в игрална зала в Шумен. При влизане в залата крупието поискало личните им карти. Ерджан представил документа си за самоличност, а Гюлшен се върнала до колата, за да вземе своята и 45 лева. Жената се забавила доста време, което изнервило подсъдимия. Той излязъл да я търси и щом не я намерил, сигнализирал на спешния телефон за изчезването ѝ. 

Потеглил с колата си, за да продължи издирването на Гюлшен. По пътя спукал гума. Пристигнал в дома на Гюлшен и заедно с брат ѝ излезли да я търсят отново в района на игралната зала. Колата на Ерджан се движела по джанта и хвърляла искри. Това било забелязано от полицейски служители, които спрели технически неизправната кола за проверка.

Установено било, че Ерджан е неправоспособен шофьор. Полицейските служители поискали подсъдимият да бъде тестван с дрегер за алкохол, но той отказал. Съставили му няколко акта за административни нарушения и му издали талон за даване на кръвна проба.

Подсъдимият и братът на Гюлшен отново подновили издирването на жената, като тръгнали пеш към дома им. Пред входната врата на Ерджан видял съжителката си, която идвала от горния край на улицата. Пресрещнал я и започнал да я удря, съборил я на земята, влачил я за косата и я ритал безразборно по тялото. Повдигнал я и след това захвърлил тялото ѝ върху пътната настилка по гръб, като продължил да ѝ нанася удари, въпреки предупрежденията на брат ѝ да спре. Друг свидетел на случващото се на улицата съобщил за инцидента. Пристигнал полицейски екип, повикана била и линейка, която откарала пострадалата Гюлшен в болницата в тежко състояние. Жената починала, като причина за смъртта ѝ съдебномедицинската експертиза посочила тежка гръдна травма. Съдебните лекари описали счупвания на ребрата и гръдната кост, разкъсване на плеври и множество други травматични увреждания вследствие на жестокия побой.

Признатият за виновен за убийството, извършено с особена жестокост, е осъждан девет пъти, включително и за престъпления против личността.

Доживотната присъда на Шуменския окръжен съд, за каквато настояваше и прокуратурата, може да се обжалва пред Апелативния съд във Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

2

ELPIDA

29.03 2017 в 18:27


Море , два пъти по- ЯК бой да му теглят на изверга ,
пък после нека "обжалва"!

21272

1

Гароне

29.03 2017 в 16:02

Неправоспособен, пиян(вероятно) и го пускат сам да си прави кръвна проба. Уникална държава, уникална полиция.