Quantcast

Домашен арест за братята, обвинени за убийството на Тодор

OFFNews Последна промяна на 15 януари 2016 в 18:29 5587 24

Мястото на боя между братята Дамянови и Тодор Йорданов. Снимка: Сергей Антонов

Окръжният съд на Враца постанови домашен арест за братята Десислав и Иван Дамянови, обвинени в убийството на 18-годишния Тодор Йорданов, съобщи БНТ.

Прокурорът по делото обоснова мярката с това, че има реална опасност обвиняемите да извършат друго престъпление или да се укрият, в случай че не са задържани. По думите му доказателствата до този момент дават право за "обосновано предположение", че двамата са извършители на деянието и умишлено са умъртвили жертвата с нанасяне на удари.

Категорично заключение за причината за смъртта обаче може да има едва след хистологичните и химичните изследвания, въпреки аутопсията и реаутопсията, които вече са извършени, уточни обвинителят. Резултатите от изследванията се очакват до 15 дни.

Защитниците на братя Дамянови - адвокат Светла Генова и адв. Росен Бончев пледираха за смекчаване на мярката на домашен арест, парична гаранция или подписка. Защитата настоя, че при чисто криминално минало и на двамата братя, не може да се твърди, че между боя и настъпилата смърт има връзка без ясен резултат от аутопсията.

19:00 ч.

След решението на съда последва гневна реакция на съученици, близки, познати и съграждани на Тодор във Враца. Част от тях са се събрали пред главния вход на Съдебната палата в града, решени да не допуснат братя Дамянови да напуснат сградата. Други част от хората са пред страничния вход, чакайки да блокират автомобил на съдебната власт, с който би следвало Иван и Десислав да бъдат откарани.

20:30 ч.

Гражданите, събрали се пред Съдебната палата във Враца заради смъртта на 18-годишния Тодор, вече се разотидоха, а обвиняемите все още не са изведени от сградата на Окръжен съд-Варна, съобщи агенция „Фокус”.

Сградата се охранява от полицията. Входовете на съда вече не са блокирани и към момента обстановката е спокойна.
В следващите дни се очаква нова серия от протести. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.01 2016 в 15:05

Пуснаха ги да си организират лъжесвидетели и тролове.Във Враца, всичко е корупция!

18.01 2016 в 15:01

Аз пък плащам на тролове и лъже-свидетели. Братята ще се разминат с условна присъда. Светът е за силните и богати мутри!

16.01 2016 в 14:26

18 годишен пикльо брани пикльовският си "авторитет". Ако такъв "селски рицар", който не иска да се излага пред малолетното си гадже, нападне някой от вас с бокс какво ще направите? И ако непосредствено след това ви нападне и втори път? Ритна ли са го в корема и си е глътнал езика, примерно. Сам си е виновен, че е умрял. Естествен подпор му се вика на това.

16.01 2016 в 14:01

Ще им порят задниците в затвора ха ха ха

16.01 2016 в 13:04

Никакви ядове. Сега ще си допия кафето, и ще се обадя на адвоката си, и на познати ченгета. Ше им кажа че Kamen и Kosta са се опитали да ме убият, а те ще се погрижат да ги арестуват и да им лепнат доживотни. Пътем ще организирам истерия в интернета и вестниците на тема тия двамата са убийци. Нищо че изглежда са един и същи трол. Няма нужда от следствие, няма нужда от съд - "всички казват че е точно така". Такъв сценарий не е особен проблем, ако човек не е пълен смотаняк. И ако е достатъчно непочтен да го направи.
Между другото, в юриспунденцията има понятието самоотбрана, вътре в него – превишаване на необходимата самоотбрана. Видимо ще става дума именно за това, и за случайна грешка, довела до смъртта на нападателя. А патолозите ще кажат доколко смъртта изобщо е била резултат от външно въздействие, или става дума за неизвестно към момента заболяване на нападателя. Дивотиите за „предумишлено убийство” звучат като набеждаване. Прощавайте, ама бачкатори, бащи на дребни деца, не се занимават с публичен лов на келеши на мегдана. Такива хора имат други дертове, и хич не им е да се правят на мъже пред селски ергени. Които демонстрират несъответстващ стандарт, и се занимават с дявол знае какво, вместо да си седят вкъщи, и да си пишат домашните. Щом са „деца”, „абитуриенти”, и не знам още какво.

16.01 2016 в 09:15

под тая тема са се събрали гледам доста защитници на убийците. масово се цъкат минуси. в какъв свят живеем? да оправдаваме убийци които са снимани как извършват убийство от поне 15 човека, и да твърдят пред съд и медии, че не са го докосвали, той видиш ли сам се е пребил, и се е самоубил като си е глътнал сам по собствена воля езика!?

16.01 2016 в 06:29

Сега пък друга песен се запява и изведнъж умрелия бил виновен. Хора, които вярват на обясненията на двамата лъжци, че не са го докосвали и били, са малоумни. Да, момчето е скочило с бокс в ръка и да спречкали са се и да ония двамата са му нанесли дълга серия от удари, която далеч превишава границите на самозащитата. Хванали са го един път и единия го е бил, другия го е държал, защото са знаели, че ако го пуснат може да им се случи нещо. Били са го докато момчето е паднало без възможност да се изправи. Попрекалили са мноооого и сега лъжат за да спасят кожата. Единия си показва долната устна отвътре - това са му нараняванията. Помислете, ако някой те нацели в устата с юмрук, да не говорим този някой да е каратист и да държи бокс, само с охлузване по долната устна ли ще се разминеш? Не мисля. По-скоро тя би липсвала заедно с няколко зъба. Какви са тия експетизи? Два дни група лекари да се занимават с труп и да не знаят от какво е умрял, ами и чак хистологичен анализ ще ми правят! Ебахти пародията. Просто се чудят как да врътнат нещата, за да е по-малко наказанието за двамата дебили.

16.01 2016 в 00:40


И също толкова малоумните им и неадекватни мамчета.

15.01 2016 в 23:39

Имайки някакви бегли наблюдения върху днешните млади във възрастта 16-22 та даже и по-големите които ходят по фитнеси и тем подобни мога да кажа, че масова практика е злоупотреба с разни препарати като хормони на растежа, анаболи и тем подобни. В квартала имаше случай на момче докарало си порок на сърцето ,а друго почина от сърдечна недостатачност, все тинейджъри които ги гледаш ,млади здрави уш спортни натури. Отделна тема са наркоманчетата които са под път и над път. Та питам аз ако този младеж е точно такъв случай ,изхождайки от това ,че активно се е занимавал със спорт , та ако е си е докарал някой проблем със сърцето и в следствие адреналина,превазбудата и афекта е колабирал какво правим?! И имайки впредвид написаното от мен в предишния пост (че именно той е нападнал) как аджеба да осъдя някой за това ,че е отвърнал на агресията! Трябва да се пипа внимателноо и да се гледат фактите ,а не да се водим по афектирана тълпа пубери!

15.01 2016 в 23:25


Да де, ама тия не плюят по всички и всеки, а само по който им кресне запевача от тълпата. И никакъв опит за мислене, нито даже за замисляне. Хем не знаят какво е станало, хем знаят кой е виновен. Типичното поведение на стадото преживни животни. В глутницата от хищници вече има и индивидуален разум. Тука - не.