Враца, обляна в сълзи: Тук убиват децата ни (снимки)

Деян Спасов - Враца 14 януари 2016 в 20:34 7233 8

Снимка: Сергей Антонов

Около 400-500 души се събраха в центъра на Враца на протестно шествие в памет на 18-годишния Тодор Йорданов, съобщи репортер на OFFNews.

"Да спасим бъдещето на България! Един човешки живот не струва пет години", пишеше на един от транспарантите, които протестиращите носеха.

Изпълнените с ярост и страх жители на Враца се събраха, организирани от съучениците на Тодор, на площад "Македония" в града, откъдето тръгнаха на шествие до мястото на трагичния бой, след който 18-годишния младеж загуби живота си.

По пътя им скандиранията "Смърт за убийците!" огласиха целия център на Враца. 

"Нямате ли деца? Какво ви става, хора?", пък извикаха протестиращите на всички, които просто безучастно наблюдаваха от балконите на близките сгради. 

Пред лика на Тодор се поклониха всички събрали се. Последва минута мълчание в памет на младото момче. Съучениците и най-близките му излязоха пред множеството и обляни в сълзи, коленичиха пред лика на младежа. 

Сбогом, Тошко! Мястото ти беше сред нас! Няма да те забравим! - пишеше непосредствено до снимката на загиналия ученик.

Протестиращите се обединиха в твърдението, че в България няма съдебна система. Според тях Враца е най-корумпираният град.

"Това е България! Тук убиват нашите деца! Защо Бойко Борисов не дойде да говори сега? От какво се страхуваме? Стига с този страх!", призоваха излезлите на улицата хора. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews