'Доказаният агент' Явор Божанков даде на съд Цончо Ганев от 'Възраждане' за определението му

OFFNews 28 август 2023 в 14:09 11606 4

Божанков

Снимка БГНЕС

Явор Божанков

Депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Явор Божанков е завел дело срещу Цончо Ганев от "Възраждане", съобщи самият Божанков във фейсбук.

Той уточнява, че "на тези хора трябва да се дава институционален отговор". 

"Възраждане" ще има възможност да докаже в съда кой е агент, кой кум, кой сват и кой на булката брат", допълва Божанков.

В интервю пред бТВ Ганев нарече колегата си "доказан агент" и това е причината за делото, уточни Божанков пред OFFNews. Според него това е част от реториката на "Възраждане", че опонентите им са чужди агенти, слуги на посолството и пр.

Това не е първият сблъсък между двамата. В началото на юни в парламента се стигна до безредици и плюене, след като Явор Божанков нарече Цончо Ганев и Костадин Костадинов "меки китки" по време на декларация на "Възраждане", в която пък депутатите от ПП-ДБ бяха наречени "национални предатели". Тогава Ганев заплю колегата си Божанков.

На 23 юни привърженици на партията на Костадин Костадинов и младежи в черни фланелки излязоха на протест срещу прожекцията на филма "Близо" пред Фестивалния и конгресен център във Варна. Тогава Юлиян Губатов от "Възраждане" каза, че филми като "Близо" "са чужди на българите и подкопават християнските и морални устои на нашето общество". Малко преди случилото се във Варна демонстранти с тениски на "Възраждане" обсадиха столичното филмотечно кино "Одеон" на бул. "Патриарх Евтимий", за да спрат прожекцията на филма "Близо".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

5

AntiZ

29.08 2023 в 18:06

Права си, Младенке! Украйна с всичките и оръжия и избити блатни руски червеи, 5 пари не струва в сравнение с таланта на последните сами да се избиват. То не бяха стотиците опити за десант от високите етажи на сградите, то не беше пушене на неподходящо място, руколата вече е на всяка трапеза. Украинците две години се мъчат да го гръмнат пирожкин, накрая руснака му видяха сметката. Е, и той бастиса не малко кацапи, но толкова може, толкова е сготвил. Я кажи какво стана с дъщерята на Дудукин (ли беше)? Имаше и една сладурана Байкова. Тя без парашут се пробва от високо но не ѝ се получи. Един петролен магнат се опита да погълне три барела с бензин и го намериха "опиянен" ровнейко ли му викаха?.. стана дълго...

1915

3

Читателка

28.08 2023 в 17:03

По Късите и Плювчовците - бой до дупка!! Да му се свали имунитета и да бъде масово оплют!!!

-1695

2

Mladen Nikoloff

28.08 2023 в 16:01

Спомням си как Божанков като изнесе речта си с която приключи с БСП се обясняваше как Украйна щяла да спечели войната. Гарантирал и обещавал той.

Сега след като е повече от ясно, че войната е тотална катастрофа за Украйна, ако изобщо може да се говори, че има такова останало нещо Украйна, чакаме Божанков да излезе и да се извини за некадърната прогноза.

1042

1

danvan

28.08 2023 в 14:39

Само така с късите. Съдене до дупка за всяко безобразие.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки