Десислава Иванчева и Биляна Петрова търсят работа в Сливен

OFFNews 14 ноември 2022 в 11:26 7698 3

Иванчева

Снимка фейсбук

Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

Осъдените за подкуп, искан от строителния предприемач Александър Ваклин, бивш кмет на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова търсят работа в Сливен. Преди дни те бяха въдворени в затвора в града.

В съобщение на фейсук профила на Иванчева се отправя молба към "хората с бизнес на територията на Сливен, ако имат нужда от персонал, да ДАДАТ ВЪЗМОЖНОСТ НА ДВЕТЕ ДА РАБОТЯТ".

"Те нямат претенции, съгласни са да работят като помощници в домакинство, в магазин, в заведения - кухня, почистване или всичко, което считате за удачно. Единственото условие, поставено от затвора, е те да бъдат вземани и връщани от работодателя с транспорт", се казва в поста.

И се изтъква, че двете се нуждаят от работа, тъй като това ще намали престоя им в затвора.

"Всеки, който има възможност да помогне, като им даде работа, нека пише тук на лични съобщения на страницата, като коментар под поста или на страницата на Биляна Петрова", се казва в съобщението.

Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха задържани при акция в центъра на София на 17 април 2018 г. Иванчева е осъдена на шест години затвор, 12 000 лв. глоба и лишаване от право да заема ръководна държавна и общинска длъжност за осем години. Петрова е осъдена на пет години затвор, 10 000 лв. глоба и лишаване от право да заема длъжност за шест години. Дюлгеров получи  четири години затвор, 8000 лв. глоба и е без право да заема длъжност за срок от шест години.

Преди 3 дни адвокатът на Десислава Иванчева - Николай Хаджигенов, изпрати молба до президента за помилването й. А ден по-късно вицепрезидентът Илияна Йотова обяви, че се надява през тази седмица да получат всички документи, да заработи Комисията по помилване, след което да започне дискусия по случая. 

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

915

3

8LCHQ997B0oOvWE

19.11 2022 в 10:47

Съда в затвора ли ги изпрати,или на работа в Сливен?Присъда не се коментира.Да са си отваряли очите.Те да си отговорят:баш тях ли ще изберат за кметове на Младост?Да бяхте се огледали.Простакеси.Дадоха ви на лъвовете.

75

2

230 млрд баксов

14.11 2022 в 13:39

По-нагъл мръсник от мУтрафона откраднал милиарди и почернил живота на много невинни хора - няма!
Но господ вижда!!!!!!!!

-85

1

Агент 001

14.11 2022 в 12:48

По-нагли от тия двете /дори не искам да споменавам имената им, защото ме е гнус/ едва ли някога са се раждали на белия свят.