Дават Боян Расате на съд за нахлуването в ЛГБТИ център

OFFNews 13 януари 2022 в 13:32 1537 0

Снимка БТА архив

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу Боян Станков - Расате, заради нахлуването в ЛГБТИ център в края на октомври миналата година. 

Той е обвинен за хулиганство и телесна повреда по хулигански подбуди. 

Според събраните по делото доказателства на 30.10.2021 г. около 17:30 часа обвиняемият заедно с група лица – мъже и жени, неустановени по делото, нахлули в офис на Rainbow Hub на бул. „Княз Ал. Дондуков“ в София, където била организирана среща на тема „Помощ на транссескуални лица“. Обвиняемият нанесъл удар с ръка по лицето на намираща се в офиса жена, заедно с неустановените лица събаряли рафтове, чупили вещи, пръскали със спрейове стени и бюра, съобщиха от СГП.  

Наблюдаващият прокурор е преценил, че хулиганството, за което на Боян Станков е повдигнато обвинение, по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. 
Досъдебното производство е започнато в 05 РУ-СДВР под надзора на Софийска районна прокуратура и впоследствие е изпратено по компетентност на СГП с оглед на това, че Б. С. бил независим кандидат за президент в изборите на 14.11.2021 г. Разследването било възложено на следовател от отдел „Следствен“ към СГП. 

В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествие, иззети са следи, приобщени са веществени доказателства, разпитани са множество свидетели и извършени няколко разпознавания, изготвени са две компютърно-технически експертизи, както и съдебно-медицинска и оценителна експертизи, приложени са и редица други писмени доказателствени материали. 

Боян Станков е на свобода с гаранция от 5000 лева.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови