Болницата във Враца платила над 32 хил. лева за операции на лекар, който не работи там

OFFNews 28 февруари 2018 в 15:08 9187 0

Районната прокуратура във Враца обвини трима души за присвояване на 32 467 лева от бюджета на болница „Христо Ботев” в града.

В болницата е било разкрито отделение по съдова хирургия. За да отговаря на медицинския стандарт, са съставени документи, според които на трудов договор в отделението работят двама лекари с призната специалност по съдова хирургия. 

Един от лекарите обаче - д-р Х. М., реално никога не е работил в болницата. Той е бил нает в други лечебни заведения в Шуменско. 

Въпреки това обаче на лекаря са превеждани възнаграждения за участие в сложни операции, като между март 2013 г. и декември 2015 г. той е получил 32 467 лева. 

Въпреки че лекарят не е работил в болницата, във връзка с работата му в лечебното заведение има съставени официални документи с невярно съдържание - протоколи, графици за дежурства и др.

Прокуратурата е повдигнала обвинения на началника на отделението д-р Румен Цветанов, на бившия директор на болницата Светозар Луканов и на настоящия директор Орлин Цветков. 

На д-р Цветанов съдът определи мярка за неотклонение „Подписка”, Орлин Цветков е пуснат под гаранция от 1000 лева, а Луканов - в размер на 5000 лева.

Във вторник Районната прокуратура е внесла искане Цветков да бъде отстранен като директор на болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!