Реанимацията на врачанската болница - без дежурен, двама спешни пациенти откарани в други градове

OFFNews 12 октомври 2017 в 15:32 2984 1

Реанимацията на врачанската болница е останала без дежурен лекар снощи, затова се е наложило двама спешни пациенти да бъдат откарани в други болници, съобщи председателят на КТ "Подкрепа" в МБАЛ-Враца д-р Емил Младенов. 

Лекарите в болницата протестират вече повече от седмица, като настояват за решения за спасяване на болницата от фалит. Медиците протестираха и днес пред болницата въпреки обещанията на властта за това, че се вземат мерки за подпомагане на лечебното заведение. 

Животът на двамата пациенти, които е трябвало да бъдат транспортирани в други градове, е бил в опасност. 

Дете с остър апендицит, пред перфорация, е било спешно транспортирано в София за операция, а пациент с инсулт, изпаднал в кома, е бил откаран в болницата в Монтана.

"Някой трябва да понесе отговорност за всичко това, което се случва. По договора за управление тази отговорност се носи от изпълнителния директор. Така ли се изпълняват задълженията в предизвестие – оставяш болницата да катастрофира във всички направления", каза Младенов, цитиран от bTV. 

Според медиците обещанията на здравното министерство за спасяване на болницата остават за неопределеното бъдеще, а финансовата криза се задълбочава. 

По думите на Младенов от началото на седмицата три сестри от отделението по съдова хирургия са напуснали и там вече не може да се направи график на дежурствата. 

Днес болничната аптека беше заредена с медикаменти. Остават актуални и обещанията за изплащане на забавените заплати за август и септември. Медиците обаче все още не се отказват от протеста си и възнамеряват да затворят главен път Е-79. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

1

рамбо

12.10 2017 в 16:32

Държавата се разпада пред очите ни, но управляващите продължават да се удрят в гърдите и да се хвалят