Бивш митнически шеф осъден на 7 години затвор

OFFNews 23 март 2016 в 15:56 3065 0

Специализираният наказателен съд постанови 7 години лишаване от свобода на Георги Владимиров-Фози, бивш началник на митнически пункт „Олтоманци“.

Владимиров бе признат за виновен в това, че от август 2011 г. до юни 2012 г., в качеството си на длъжностно лице, е участвал в организирана престъпна група, ръководена от покойния Борислав Манджуков, създадена с цел държане на контрабандни цигари, съобщиха от съда.

По същото дело съдът наложи 1 година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок на другия член на групата - Борис Тасев.

Останалите участници Борис Поборников, Асен Поборников, Пламен Георгиев и Олег Падалски се признаха за виновни още преди година. Тогава те поискаха споразумения с прокуратурата и бяха осъдени на различни срокове затвор условно.

Специализираният наказателен съд прие тезата и доказателствата на Специализираната прокуратура, че Владимиров е улеснявал нееднократно Борислав Манджуков, като е осигурявал безпрепятствено преминаване в страната на големи количества цигари без бандерол през ГКПП „Кулата“. За целта е използвал служебното си положение и контактите си, въпреки, че ръководеният от него пункт е на границата с Македония. Според експертизите по делото общото количество на контрабандните цигари възлиза на близо 1 млн. кутии от различни марки на обща стойност близо 7 милиона лева.

Освен 7-годишната ефективна присъда, съдът наложи на Владимиров лишаване от правото да заема пост на държавен служител в продължение на 4 години, след като изтърпи ефективното си наказание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки