12 митничари от "Капитан Андреево" посрещат 2016 в ареста

OFFNews 29 декември 2015 в 20:58 3569 0

12 от митничарите, които бяха задържани на 13 декември на ГКПП „Капитан Андреево" за вземане на подкупи, ще посрещнат Нова година в ареста.

Това реши Апелативният специализиран съд, след като на първа инстанция всичките 14 обвиняеми за участие в престъпна група за корупция получиха мярка "парична гаранция". Един от митничарите сега е с "домашен арест", още един няма да е в килия за ЧНГ, той получи свобода без мярка за неотклонение. 

На 16 декември Специализираният наказателен съд прие, че не съществува опасност обвиняемите да се укрият или да извършат друго престъпление и остави без уважение искането на прокуратурата да им бъде наложена най-тежката мярка „задържане под стража". След протест на спецпрокуратурата второинстанционният съд ги остави зад решетките. 

На 13 декември на граничния пункт "Капитан Андреево" бяха задържани 33 митнически служители, на 14 от тях бяха повдигнати обвинения. 100 000 лева в различна валута бяха събрани при претърсването на къщите и колите им, както и у тях самите, съобщи тогава Даниела Попова, шеф на Апелативната специализирана прокуратура. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews