Повдигнаха обвинения на килърите от Варна

OFFNews 26 януари 2015 в 16:50 2109 1

Повдигнаха обвинения на килърите от Варна

Снимка Булфото, архив

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем от общо деветимата участници в организирана престъпна група за поръчкови убийства.

В неделя МВР оповести, че разбитата група стои зад две убийства - това на предприемача Борислав Манджуков на 14 март 2014 година и на семейство Дамянови на 8 януари тази година. 

Предстои да бъдат привлечени и другите двама от групата - Петър Благоев и Христо Георгиев, които в момента са в затвора, където изтърпяват наказание по други дела. 

На други двама от групата обвиненията са повдигнати задочно.Това са ръководителят на групата Радослав Калчев-Черния Роди и на Недялко Цветков-Чубака, които до момента са в неизвестност и се издирват.

Обвинени като участници в престъпната структура са Николай Илиев, Галин Мирчев, Николай Тошев, Мирослав Михалев и Деян Михалев. 

Николай Илиев бе задържан на 21 януари 2015 г. при специализирана операция на Главна дирекция „Криминална полиция“ под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. На 24 януари 2015 г. Специализираният наказателен съд наложи на Илиев мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Делото по мярката му за неотклонение на втора инстанция е насрочено за 3 февруари 2015 г.

В ареста са Галин Мирчев и Николай Тошев, те са задържани по друго дело на Специализираната прокуратура за наркоразпространение. На Мирослав Михалев и Деян Михалев е наложена мярка за неотклонение „Подписка“.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от 2004 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!