АЕЦ Козлодуй се отказа от делото шамар за 500 000 лв. срещу медицинската сестра

Директорът на централата Валентин Николов е оттеглил иска поради "прекомерно високия размер на претенцията"

Ружа Райчева 16 януари 2024 в 17:51 3264 2

Наталия Станчева

Снимка Стопкадър Нова телевизия

Наталия Станчева

АЕЦ "Козлодуй" се отказа от делото шамар срещу Наталия Станчева, съобщиха от атомната електроцентрала. 

Миналата седмица стана ясно, че АЕЦ "Козлодуй" е завела дело шамар срещу медицинската сестра Наталия Станчева за 500 000 лв., защото е разкрила, че на територията на централата в нарушение на закона функционира поликлиника.

Междувременно неправителствената организация Nuclear Transparency Watch защити Станчева и обяви делото за срам за ръководството на атомната електроцентрала и организира протест пред енергийното министерство. 

Наталия Станчева твърди, че нерегламентираната поликлиника на АЕЦ "Козлодуй" се състои от 10 специализирани кабинети, екип от 20 лекари специалисти на 24-часово разположение, клинична лаборатория с целия спектър изследвания, отделен физиотерапевтичен блок, 5 линейки и 1 шофьор.

Ето какво написаха от АЕЦ "Козлодуй" днес: 

"Искът е заведен през месец юли 2023 г. за недобросъвестно поведение, злоупотреба с права, разпространение на невярна информация и др., преди встъпване в длъжност на новия изпълнителен директор.

След като се запозна с всички обстоятелства около случая, изпълнителният директор на „АЕЦ Козлодуй” ЕАД Валентин Николов, след обсъждане с принципала на дружеството БЕХ ЕАД и с министъра на енергетиката Румен Радев, взе решение искът да бъде оттеглен поради прекомерно високия размер на претенцията.

Държим да подчертаем, че всички дейности в АЕЦ „Козлодуй”, включително законово изискваното медицинско наблюдение и медицинско осигуряване, се извършват при стриктно спазване на действащата в страната нормативна уредба."

Вчера пред Министерството на енергетиката се проведе кратък мирен протест в подкрепа на Станчева. Там Петър Кърджилов от Nuclear Transparency International разказа, че на територията на атомната електроцентрала освен нерегламентирана поликлиника, има аптека, ресторант и банка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

17.01 2024 в 08:28

Скъпия ток откъде идвал - отклонявайте печалби още ...

1042

1

danvan

16.01 2024 в 20:03

Уплашиха, че някой може да разрови проблема по-надълбоко.
Пак няма да има виновни.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки