Адвокатът от схемата с длъжниците може да изгуби права

OFFNews 20 февруари 2017 в 08:09 6908 3

Адвокатът от схемата с длъжниците може да изгуби права

Снимка bTV

От 3 до 18 месеца лишаване от права може да бъде наказанието за адвокат Симеон Миков, който е един от участниците от случая с длъжниците. Според схемата нищо неподозиращи хора стават длъжници след издаването на фалшив документ. Разследване на bTV показа, че по тази схема жителят на ромски квартал в София Спас Ковачев се оказва "кредитор" на много потърпевши, които стават длъжници. Делата са предвижени от един и същ адвокат - Симеон Миков и частния съдебен изпълнител (ЧСИ) – Иван Чолаков.

Софийският адвокатски съвет (САС) ще направи предложение за образуване на дисциплинарна преписка срещу адвокат Миков. След като му се даде право на отговор съветът може да образува дисциплинарно производство. Освен лишаване от права, Миков може да получи и глоба.

Оказва се, че при събеседване за постъпване в САС Миков е бил реабилитиран за друго наказание. Отделно от това той имал 8 образувани дисциплинарни производства, като голяма част от тях са прекратени по давност.

Случаят е даден и на прокуратурата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9038

3

stefan tcholakov

01.03 2017 в 22:34

ТРЯБВА ДА ИМА ВЕЧЕ ИТАЛИАНСКО ПРАВО-РАЗДАВАНЕ ! НЯМА КАКВО ДА СЕ ЦЕРЕМОНИМ, ТРЯСКАШ ГО ЕДИН ПЪТ ПО ГЛАВАТА ДА ПАДНЕ. СЛЕД ВРЕМЕ КАТО СЕ ОПРАВИ, ПАК ГО ТРЯСКАШ ДОКАТО СЕ ОПРАВИ И ТАКА ПРОДЪЛЖАВАШ, ДОКАТО СЕ ОТКАЖЕ ОТ РАБОТАТА И ВЪРНЕ ПАРИТЕ ОБРАТНО .................................. НЯМА ДА СЕ ПРАВЯ НА НЕИЗВЕСТЕН ........................ НА НАСИЛИЕТО И БЕЗ ПРАВИТО СЕ ОТГОВАРЯ ПО ЮДЕЙСКИ "ОКО ЗА ОКО, ЗЪБ ЗА ЗЪБ" ...................... НЕЩО ДА НАУЧИМ И ОТ ЮДЕЙСКИТЕ ПРИОМИ ........................ НА ЗЛО КУЧЕ ЗЪЛ ПРЪТ - ПО БЪЛГАРСКИ ....................- СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ - ШВЕЦИЯ

10571

2

Hissarion

20.02 2017 в 11:40

Миков и Чолаков - юридическите Бони и Клайд. Подскачат по ръба на закона без страх, че ще паднат.

13277

1

66

20.02 2017 в 08:53

Вервате ли, че
адвокат - Симеон Миков и
частния съдебен изпълнител (ЧСИ) Иван Чолаков
не са свързани и не знаят какво става ?