Адв. Марковски: Обратът по делото 'Иванчева' е ключов, отпада връзката на обвинението със свидетелите

'Ще обжалваме присъдата за клевета срещу Бойко Борисов'

OFFNews 10 април 2019 в 09:18 8238 2

Адв. Марин Марковски

Делото „Йончева срещу Борисов” ще бъде гледано на трета инстанция, ще обжалваме решението на втората инстанция, обяви в предаването „Тази сутрин” на bTV съдебният защитник на министър-председателя адвокат Марин Марковски.

Вчера стана ясно, че Елена Йончева, журналист и депутат от БСП, е осъдила премиера за клевета. Софийският градски съд постанови Борисов да плати на депутатката глоба от 5000 лева заради думите си, че държавата Й е плащала милиони за нейните филми с журналистически разследвания.

По думите на адв. Марковски, ако на втора инстанция са били приложени важни доказателства, решението на съда е щяло да бъде различно. Затова то ще бъде обжалвано пред ВКС.

„Ние разполагаме с доказателства, които ще кажат и ще се установят нещата точно такива, каквито са”, каза Марковски.

Адвокатът коментира и неочаквания обрат по делото срещу кмета и зам.-кмета на "Младост" Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Вчера другият подсъдим и сочен за посредник при предаването на подкупа – Петко Дюлгеров, се отметна от първоначалните си показания и заяви, че не е предавал на Иванчева пари от предприемача Александър Ваклин.

„Това означава много. Това означава, че тезата на прокуратурата, обвинителната позиция, търпи сериозна критика и логически затруднения в неделя, когато прокурорът ще застане на банката и ще иска присъда и ще аргументира защо има престъпление. Когато става въпрос за наказателно дело, важното е дали са искани парите и какви са доказателствата”, коментира Марковски, който защитава Иванчева по делото..

„Единственият свидетел на обвинението, който твърди, че е искал пари, е Дюлгеров. Следователно няма връзка вече на обвинението със свидетелите. Истината е, че не е взела (подкуп)”, каза още Марковски.

Той е категоричен, че с отричането от показанията си Дюлгеров не си отмъщава на прокуратурата, а просто казва истината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3910

1

Georgi Gracata

10.04 2019 в 09:37

До колкото знам г-н Марковски е криминален адвокат,защо се занимава с дела на министър-председателя или това е предел на глупостта(да се шегуваш с глупак)