Йончева осъди на втора инстанция Борисов за думите му, че държавата й е плащала милиони за интервюта

OFFNews 09 април 2019 в 18:01 9683 8

Софийският градски съд потвърди решението на Софийския районен съд, с което Бойко Борисов е осъден да заплати на Елена Йончева 5000 лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди, причинени от негово публично изказване.

Става дума за изказването на Борисов на 10 март 2017 г. на кръгла маса по екология и земеделие в Бургас: „Ще ли сте успешни журналисти вие, ако по няколко милиона държавата ви плаща за едно интервю взето? Питам: Ако за интервю държавата България, през една от централите си, плаща на журналистка за интервюта в чужбина по няколко милиона струвайки, които даже нашето правителство беше принудено от предишното да доплати“ и „бяхме принудени милиони да платим за нея. С мъж – премиер тогава“.

Сумата от 5000 лева е обезщетение за "претърпени неимуществени вреди от накърнен духовен интегритет, чест, достойнство и добро име, причинени от противоправно поведение на Борисов, изразяващо се в отправяне на неверни твърдения".

Софийският градски съд отмени частта от решението на първоинстанционния съд, с което партия ГЕРБ е осъдена солидарно с Бойко Борисов да заплати същото обезщетение на Елена Йончева.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

8

Новак

10.04 2019 в 06:09

За всяка чиновническа, държавна служба кандидатът не трябва да е осъждан, а ние сега имаме министър председател с присъда за клевета. В нормална държава този чокундур и работа като чистач в държавната администрация не би си намерил.

6774

7

ЛАФЪРДИЕВ

09.04 2019 в 23:42

Пък още по-после devdimiнко, помиярче за рожден ден подарявал, кръст превивал, ръка на Сокола цИлувал.. Да му опростят участието във възродителнио процес.. Та от обслужващ персонал на царя главсек на МВР-то да го турнат, с генералски лампази при това накичат.. Пък кат ГЛАВСЕК на МВР-то мъжка секлецарка си взе.. Занаят с АЗ ГИ ФАЩАМ, ТЕ ГИ ПУСКАТ да усвояват... И т.н.
Най-подробно в депешите на американските посраници описано, че и в статия на списанието на американския конгрес - прославено..

6774

6

ЛАФЪРДИЕВ

09.04 2019 в 23:37

devdimi-то.. Ма прескачаш, бе колега.. Почва се от преди Йончева.. Един татко - полковник от МВР, комунистин при това.. Такова една учителка.. Тя директорка на училище става.. Щот и тя за туй - длъжност директорка, комунистинка требе да е.. Па са пръква едно комунистче.. Дет майка му му мазала филията с мас.. Та той с филията в лявата ръка, а с дясната тръчкал на стадиона да рита топката.. Пък после - добре, че изгоря киностудиото на Симеоново. Та кандидатската му работа за Факултет Първи (ДС) и целио архива изгорях.. Та мотивите за двойката по български език - ВОПИЮЩА НЕГРАМОТНОСТ не може да се види.. Ама с математиката за ПОЖАРНИКАРСКИО сколасал тройката да върже.. Пък после с един министърин на МВР сай състезавал - за най-млад член на БКП-то в МВР-то.. Пък по-после - в аулата на Симеоново лозунги дигал: "МВР не трябва да се деполитизира! Трябва пак да си бъде юмрук на Партията- Майка. " И невърнатио билет от БКП-то в рамка на стената сложил, в хола на стената напреко магнолията..

12262

5

ivan bikov

09.04 2019 в 19:59

„Тайните мисли на един премиер“

…Казах му на Цецо – Внимавай, хората се дразнят от апартаменти, не прекалявай. Виж, къща в Барселона, остров в Гърция, банка в Катар – това може. Но апартаменти за някакви си 300-400 хиляди – недей!
Не ме послуша.
Едно време кои бяха тея с апартаментите? БКП! Сега ние сме с апартаментите! Ние сме БКП!
Ако много се отварят, ще им спретна един Народен съд, да ма пишат по учебниците по история после.
…Хората са много странни. Хванали са се за едни апартаменти. Ние съсипахме всичко, но апартаментите са проблем. Нищо! Нека говорят! Да си мислят, че има свобода на словото.
Медиите са свободни… да казват всичко, което им кажа!
Ама и аз съм хитър – казах на Цецо – направи някаква тотална глупост, за да забравят за тия тераси и той – нали си е умник – извади това „Европа ни чува“ на НДСВ. Сега ни бъзикат за него, но не ми пука – бизнесът си върви – това е важното!
Идват избори. София ми е много важна – затова ли гласувахме буджет от почти два милиард, за да го харчи некой друг – нема да стане!
Дадох на Сашо шесто място и той ме нацелува така както и Пулев не е целувал Сушито.
Ама верно е, че моите много се дънят. То не беше Цецка, то не е Караянчева. Ама и аз съм голяма гад – натресох им Дани Кирилов. Ако се правят на много отворени – ще им сложа и Лилето за правосъден министър.
Ама Кирилов е уникален! Много ме кефи. На негов фон дори аз изглеждам мъдър като некой философ. Направо съм Айнщайн. Всичко е относително. Идвам и го отнасям!
Сега е модерно да ме плашат с Кьовеши. Ше ме хванат за… шлифера. Винаги мога да духна в топлите арабски страни.
Като казах „арабските страни“, та са сетих за Пеевски. Аз що не му кажа на тоя да купи фейсбук, че за спрат да пишат там. Ма фейсбук бил на некакъв американец, пишлеме младо. Само Народен съд ще ги оправи тия. Един пост в социалните мрежи – 5 години в Белене, да ме запомнят и споменават!

11913

4

devdimi

09.04 2019 в 19:30

Това не означава, че не са верни думите за нея. Абсолютно верни са.
Четох изказването и не видях никъде името Елена Йончева, което ме учудва как някой може да се чувства обиден и да може да съди без да му споменават името.
Става въпрос за една жена, на един премиер, на една 100 годишна партия, чийто официялен говорител дори каза че комунизмът е заразна смъртоностна болест.

И се предава само полов път. Който са таковали комунистите - и той става комунист.

Ето виждаме го и при Йончева, Деса жената на президента, сега и Мариана Попова иска да става депутат от БСП.

12086

2

peter daskalov

09.04 2019 в 18:31

Бе взела му е джобните, ама дано му тръгне все така!

17156

1

aviatora

09.04 2019 в 18:05

Мутрата и Цвъки трябва да бъдат съдени за далеч по жестоки престъпления!!!