Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

16 свидетели се явяват по делото срещу Евстатиев за изнасилване

OFFNews 10 октомври 2016 в 10:32 2573 0

16 свидетели се явяват по делото срещу Евстатиев за изнасилване

16 свидетели и 10 вещи лица са призовани по делото срещу бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев, което ще бъде гледано днес при закрити врати в Районния съд на Пловдив, съобщава "Дарик".

Евстатиев е обвинен в изнасилването на 16-годишната Ирена от Стрелча, след като ѝ дал да пие алкохол. За първото престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години, а за второто - до 6 месеца затвор или глоба до 500 лв.

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев може да получи до 10 г. затвор.

През август родителите на момичето поискаха 10 000 лева обезщетение от Евстатиев и внесоха гражданския иск в съда.

До насрочването на делото в Съдебната палата в Пловдив се стигна след закрито заседание на наказателния състав на Върховния касационен съд и заради факта, че в Районен съд-Панагюрище работят само двама съдии.

ВКС прецени, че делото следва да се изпрати на друг, равен по степен, съд с оглед осигуряване бъдещото нормално протичане на процеса, включително и гарантиране непредубеденост на въззивната инстанция.

От януари до момента Иван Евстатиев се намира в пазарджишкия арест въпреки многократните опити на неговите адвокати да променят мярката му за неотклонение в по-лека заради здравословни проблеми, за които бе лекуван в местната болница. Всички съдебни състави прецениха, че състоянието на екскмета позволява той да дочака процеса в следствения арест.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews