Quantcast

15 съдии отказват да гледат мярката за неотклонение на бившия кмет на Стрелча

OFFNews Последна промяна на 25 януари 2016 в 15:58 4645 5

15 съдии отказват да гледат мярката за неотклонение на бившия кмет на Стрелча

15 съдии от Пазарджишкия окръжен съд отказаха да гледат мярката за неотклонение на бившия кмет на Стерлча Иван Евстатиев. Той е обвинен в сексуално насилие върху 16-годишно момиче от града.

За това, че не може да се събере съдебен състав, делото е прекратено, а Върховният касационен съд (ВКС) трябва да определи магистратите, които да разгледат обжалваната мярка.

Мотивите за масовия отвод на пазарджишките съдии са, че Иван Евстатиев е бил прокурор в Пазарджик, адвокат в местната колегия и кмет на града, поради което съдиите са били в близък контакт с него. За да се избегнат съмненията за пристрастност, съдиите от Окръжния съд отказват да гледат делото за промяна на мярката - постоянен арест, съобщава БНР.

На 19-и януари съдът в Панагюрище остави Евстатиев в ареста с мотив, че той може да повлияе на досъдебното разследване или да се укрие. Защита оспорва с чистото съдебно минало на бившия кмет на Стрелча, който призна, че е имал сексуален контакт с момичето, но той е бил доброволен.

Според държавното обвинение обаче събраните доказателства сочат, че момичето е било приведено в безпомощно състояние, след като е погълнала голямо количество алкохол за кратко време, след което върху него е упражнено сексуално насилие.

Заключението на съдебно-медицинската експерти сочи обаче, че контактът не е бил доброволен, тъй като са установени травми, типични при силово посегателство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.01 2016 в 01:16

Защо не виждам призиви за смъртни присъди както при другите статии за педофили? Защо никой не иска да го линчува? Май забравихте, че сексът с малки момиченца също е педофилия.
Ако беше момченце дори и доброволно, пак щяхте да писнете. Но е някак си нормално в България потни чичковци да чукат ученички.

26.01 2016 в 01:13

Аз като малък си мечтаех за такива магистрати да ме черпят питиета.

25.01 2016 в 21:31

Няма ли да оставят бедния човечец на мира. Харесал си е по-младо момиче какво толкова. Гн Волен също има по-млада жена но това не му пречи да е съвестен и чис православен мъж
При толкова хомосексуалисти за затвора те тормозят този хрисим и добър кмет

25.01 2016 в 20:40

Сметайте колко народ между "магистратите" е спал с непълнолетни.

25.01 2016 в 20:33

Тоя 100% е масон.