Бившият кмет на Стрелча призна, че е правил секс с ученичка

Местната структура на БСП свали доверието си от Иван Евстатиев

OFFNews 19 януари 2016 в 13:06 21072 58

Иван Евстатиев

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев призна, че е правил секс с 16-годишната ученичка, която го обвини в изнасилване, съобщава Нова телевизия.

По думите му обаче това се е случило напълно доброволно от нейна страна. Медицинската експертиза не е установила върху момичето да е упражнено насилие. Разследващите са открили биологичен материал в хотелска стая, в която, по думите на момичето, е било насилено от Евстатиев. В кръвта ѝ е открито наличие на алкохол. Експертизите не са установили до има упойващи вещества.

Районният съд в Панагюрище гледа мярката на Иван Евстатиев при закрити врата. Прокуратурата в Пазарджик е поискала от съда бившият кмет да остане за постоянно в ареста. Момичето вече е разпитано пред съдия в присъствието на психолог.

Роднина на ученичката разказва, че устата на момичето е била сцепена и тя цялата е била в кръв.

"Когато я видях, тя беше много зле и не си спомняше нищо. Много е тежко. Не мога да повярвам, че това се случи при положение, че тя му се доверяваше много", казва приятелка на 16-годишното момиче.

Очаква се и тази вечер в Стрелча да се проведе протест. Снощи в града се събраха около 300 души, които поискаха справедливо наказание за случилото се. Те призоваха и Евстатиев да си подаде оставката като общински съветник. Бившият кмет беше избран от листата на БСП, той беше и председател общинската организация на партията.

Междувременно, БСП-Стрелча свали доверието си от Иван Евстатиев. От червената централа заявиха, че поведението му е недопустимо и неморално. Те го призоваха да подаде оставка като общински съветник.

Чрез декларация от местната структура на БСП поискаха отнемане на званието почетен гражданин на Стрелча от Иван Евстатиев.

Областното ръководство на БСП – Пазарджик призова ръководството на общинската организация да бъде поето от друг и за временно изпълняваща длъжността председател на Общински съвет на БСП беше избрана Донка Младенова, досегашен общински съветник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!