Общинският съвет в Стрелча изключва Иван Евстатиев​, взимат почетното му гражданство

OFFNews 20 януари 2016 в 07:49 3454 5

Общинският съвет в Стрелча изключва Иван Евстатиев​, взимат почетното му гражданство

Снимка bTV

Общинският съвет на Стрелча се събира на извънредно заседание днес, за да освободи от поста на общински съветник бившия кмет на града Иван Евстатиев. Съдът в Панагюрище остави снощи в ареста бившия градоначалник, който е обвинен в изнасилването на 16-годишна ученичка.

На заседанието на местния парламент ще бъде разгледано и искането за отнемане на званието му "почетен гражданин на град Стрелча". Общинските съветници ще решат дали и името му да бъде изтрито от всички градски чешми, на които е вписано, съобщава bTV. 

Евстатиев призна, че е правил секс с ученичката от Стрелча. По думите му обаче това се е случило напълно доброволно от нейна страна. Медицинската експертиза не е установила върху момичето да е упражнено насилие. Разследващите са открили биологичен материал в хотелска стая, в която, по думите на момичето, е било насилено от Евстатиев. В кръвта ѝ е открито наличие на алкохол. Експертизите не са установили до има упойващи вещества.

На сметката на Евстатиев има друг подобен скандал. През 2006 година името му се завъртя покрай случай с поръчани проститутки за руска делегация. Тогава Евстатиев е бил кмет на Пазарджик. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови