The Bear Card: дарителска карта в подкрепа на българските мечки от WWF България, iCard и Mastercard

OFFNews 20 август 2021 в 10:35 2481 0

WWF, iCard и Mastercard обединяват усилия в подкрепа на българските мечки с нов продукт, който осигурява лесен начин за дарителство на потребителите.

Трите компании започват стратегически партньорство "Заедно за дивата природа“ в подкрепа на каузи за опазване на природата в България.

Така е създадена The Bear Card  - иновативна платежна карта, произведена от 75% рециклирана пластмаса, която също може да бъде рециклирана. 

С помощта на доброволчески екипи и дарени средства, международната природозащитна организация WWF работи за стабилизиране на популацията на мечките и съществуването им в хармония с хората.

От този месец каузите на организацията, свързани с опазване на дивата природа, в това число и мечките в България, ще бъдат подкрепени от стратегическото партньорство с българската финтех компания iCard и с Mastercard и техните картодържатели. 

Месечната такса за обслужване на картата ще бъде дарявана от iCard и Mastercard за работата на WWF България, а при трансакции с картата, ще се бъдат дарявани по още 0,20 лв. към сметката на дивата природа.

iCard предоставя на клиентите още възможности за даряване на средства по сметката на WWF България – чрез своята мрежа от банкомати в страната, а така също и директно чрез дигиталния портфейл iCard. Клиентът сам избира стойността на даренията през приложението iCard, както и техния вид – еднократни, периодични или под формата на закръгляне на всяко плащане https://wwf.icard.com.

По същия начин в подкрепа на каузата работи и ко-брандирана подаръчна карта – Eco GiftCard от iCard и Mastercard. Партньорството ще се реализира в поредица от тематични проекти, обединени от обща цел – опазването на безценната дива природа на България благодарение на общите усилия на бизнеса и хората.

ICard, с помощта на WWF, се ангажира с конкретни стъпки за намаляване на екологичния отпечатък на компанията.

Проблемите, по които работи WWF в България, включват програма за защита на кафявите мечки, опазване от човешка намеса на последните вековни гори, създаване на нови гори по поречието на Марица, насърчаване на отговорно потребителско поведение чрез иновативни форми за борба с климатичните промени, образователни инициативи за деца и младежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови