Стартира четвъртият Innovation Hackaton за студенти

OFFNews 29 май 2017 в 11:57 1742 0

За четвърта поредна година у нас ще се проведе безплатната Академия за иновации Sofia Innovation Hackathon за студенти.

Събитието ще се реализира отново под формата на 24 часов Sofia Innovation Hackathon с награден фонд от 10 000 лв. за отбора студенти с най-креативна и приложима идея, който ще спечели и пътуване до Брюксел.

През 2017 година в събитието ще участват студенти от Нов български университет (НБУ), СУ "Св. Климент Охридски" (СУ), Технически университет София (ТУ София), Университет за национално и световно стопанство (УНСС), Американски университет Благоевград (АУБГ), Софтуерен университет (СофтУни), Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и др. университети в страната.

В рамките на Академия за иновации 2017, студентите, ще имат възможността да разработват и презентират сами свои решения в три категории:

Дигитална среда

Продукти и услуги на бъдещето

Брандинг (конкуренти предимства) на София-град

На 30 и 31 май в НДК, Литературен клуб "Перото", младежи ще могат да разработят своите идеи под формата на кратки 15 минутни презентации и демо версии на продукти и услуги, по темите, изброени по-горе. Надпреварата се случва в 24 часа под менторството на журито и членове на нашия екип.

Предварителна регистрация за отбори, които искат да участват в хакатона, в която ще се допускат отбори, (с не повече от 5 души в екип), ще тече от 10 март до средата на месец май в нашия сайт.

На 31 май от 14:00 ч., при открити врати, в Литературен клуб "Перото" на НДК ще започнат презентациите и журирането за тях.

Голямата награда за отбора победител през 2017 г. е 10 000 лв. и посещение в Брюксел. Още две идеи ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньори на Академия за иновации.

На 30 май, от 9:00 до 13:00 всички други студенти, ще имат възможността да слушат безплатно лекции по темите иновации и креативност в градска среда, водени от водещи международни и български експерти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието