САЩ блокира Хуавей

OFFNews 01 февруари 2023 в 09:09 3484 3

Huawei

Снимка pexels.com

Huawei

Китайското правителство обвини Вашингтон, че се стреми към "технологично превъзходство" със засилването на натиска срещу китайската компания "Хуавей" чрез блокиране на достъпа ѝ до американски доставчици, предават Асошиейтед прес и БТА.

Администрацията на президента Байдън спря да подновява търговските лицензи на някои американски компании, които снабдяват с основни части китайския технологичен гигант, съобщиха за агенцията източници, пожелали да запазят анонимност.

Китайската компания "Хуавей", произвеждаща оборудване за компютърни мрежи и смартфони, от 2019 г. насам е в списък от фирми на министерството на търговията на САЩ, на които се разрешава да купуват само някои не толкова технологично усъвършенствани части.

Новите ограничения биха могли да прекъснат достъпа на "Хуавей" до компютърни чипове, процесори и други технологии, тъй като големи американски фирми като "Интел" и "Куалком" са принудени да прекратят своя бизнес с китайската компания, отбелязва Асошиейтед прес.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

01.02 2023 в 10:56

Имам пряк поглед върху работата на компанията в България, това, което мога да кажа със сигурност е, че се отнасят с много голямо внимание към своя персонал, включително и българския такъв.
Като пример мога да посоча, че компанията не притежава автомобилен парк за изпълнителския си персонал, но когато бъдат командировани им наема с Рент а Кар луксозни джипове.
Най-вероятно шпионските им заигравания ще им съсипят бизнеса...

22547

2

dolivo

01.02 2023 в 10:33

техен пазар, техни условия

ако искаш достъп, спирай със слушалките шпионски и разпрания си софтуер

да си ги продават вътрешно в Китай

345

1

Джендо Джедев

01.02 2023 в 09:17

"Китайското правителство обвини Вашингтон, че се стреми към "технологично превъзходство""

Че те янките си го имат технологичното превъзходство. Ако го нямаха - нямаше да имате нужда от техни компоненти.