С Huawei nova 10 Pro ще постигнете звездни селфита

Павлин Луканов 28 септември 2022 в 17:23 31801 0

Huawei nova 10 Pro

Снимка Павлин Луканов

Huawei nova 10 Pro

Миналата седмица се състоя официалната премиера за България на най-новите смартфони на Huawei в серията nova 10. Сред тях е и nova 10 Pro, който предлага някои уникални черти и определено има с какво да ви впечатли. Сред отличителните му страни са изисканият дизайн, уникалната селфи камера и бързото зареждане. На фона на това отчитаме и доста доброто развитие на магазина за приложения AppGallery, който включва всичко необходимо за ежедневието.

Няма как да пропуснем и изкушаващото предложение при предварителна заявка за новото устройство. Ако го поръчате предварително до 2 октомври, ще получите в комплект с него и висококачествените безжични слушалки с технология за активно шумопотискане - FreeBuds Pro 2.

Ефектен дизайн, отличен екран и ултра бързо зареждане

Без изненади, продължава традицията за въвеждането на много приятен и изискан дизайн в серията nova. В случая е заложено на визията Star Orbit Craft, като секцията на основната камера е елипсовидна със златисти акценти, които се вписват идеално. В случая разполагаме с варианта в сребрист цвят, който е с матирано покритие и много приятен на допир, като има и опция в черен цвят.

Смартфонът е с премиум изработка, което прави приятно впечатление. Освен това той пасва много добре в ръката, а и не е особено тежък. Телефонът е с двустранно извити екран и гръб, а дебелината му е едва 7.88 мм, което го прави доста елегантен. Заедно с модела идват прозрачен силиконов кейс, както и зарядно с мощност 100W.

Huawei залага на 6.78-инчов OLED дисплей с висока честота на опресняване до 120Hz, както и 300Hz отчитане при докосване. Това означава, че картината е плавна и без накъсване, а командите се отчитат мигновено. За високото качество има още поддръжка на цветовата гама P3 и технологията HDR10. Всичко това означава, че ще се насладите на богати цветове, а и висока яркост. Така гледането на филми и сериали, а и геймингът стават много по-приятни. Под панела има и вграден скенер на отпечатъци, с който да отключвате устройството си.

Nova 10 Pro използва чипсет Snapdragon 778G 4G с 8GB RAM и 256GB памет. Благодарение на тази комбинация ще можете да разчитате на плавна работа в интерфейса, както и почти всички приложения и игри. Както и сами можете да се убедите, паметта за файлове е повече от адекватна в днешно време и ще можете да съхранявате голямо количество снимки и клипове. Налична е и технология Wi-Fi 6 за бърза мрежова свързаност, както и Bluetooth, а и NFC за безконтактни плащания.

nova 10 Pro идва с 4500 mAh батерия, но впечатляващото тук е наличието на изключително бързото зареждане с включения в комплекта адаптер. Поддържа се зареждане при мощност до 100W и то с опция за тази мощност през цялото време на зареждане. Във въпросния HUAWEI SuperCharge Turbo режим е възможно напълно зареждане на батерията за 20 минути или от 20% до 80% за 10 минути, което е впечатляващо. Така дори да се приберете само за малко до вкъщи след работа ще имате заряд за цялата вечер/нощ, а и за голяма част от следващия ден.

Бъдете селфи звезда с уникалната предна камера

На практика най-интересната черта в новия модел е селфи камерата, която е уникална. Какво обаче я отличава от останалите предложения на пазара? Това е наличието на 60MP сензор с ултраширокоъгълен обектив и 8MP сензор за близък план. Освен това има и допълнителни софтуерни функционалности за постигане на още по-добри резултати.

С главния сензор можете да заснемете обширни сцени с високо качество и детайлност. Така груповите селфита ще са още по-лесни. Към това обаче добавяме и втория сензор, който постига 2-кратно оптично приближение и допълнително цифрово. Така можете да акцентирате върху някой детайл от лицето си, запазвайки високото качество. Можете и да покажете отблизо предмети, които искате да покажете на последователите си.

При снимки можете да разчитате на ефекти за красота, които са доста популярни. Освен това има добавени филтри за още по-ефектни кадри в разнообразни условия, включително черно-бяло. Много приятни резултати се получават в портретния режим с различни ефекти, като се размазва задния фон за отлично боке, което се доближава до това на SLR апаратите. В ефектите на портретния режим има и опция за осветяване на сцена, с което всичко около вас остава в черно. Камерата има и ултра бърз автофокус, с който снимките са изключително бързи и точни. Автофокус е наличен и към втория сензор, което е добро допълнение.

Ако пък предпочитате да снимате селфи клипове то можете да разчитате на висока резолюция до 4K, постигайки отлична детайлност. Отлична добавка е режимът Влог, с който използвате селфи и основните камери едновременно (включително отделните сензори), за постигане на видеа готови за социалните мрежи и последователите ви. Тук също можете да акцентирате на обект на преден план. При видео също можете да разчитате на приближение, а така зрителите могат да видят в детайли например обеците ви, или пък друг акцент.

Основната камера обаче не остава на заден план, като тя е тройна и включва 50MP RYYB сензор с AIS система за стабилизация, 8MP с ултраширокоъгълна оптика (също за макро снимки) и 2MP за портретни ефекти. Снимките с главния сензор са много качествени при оптимална светлина, а при по-оскъдна осветеност се разчита на традиционно силния за компанията нощен режим.

Имате и възможност да активирате системата с изкуствен интелект, която разпознава различни сцени и прилага най-добрите настройки за заснемане. Тук се разпознават домашни любимци, зеленина, море, изгрев/залез и много други. Налични са възможности за детайлни приближени снимки с режим супер макро, за да заснемете отблизо някое насекомо, както и професионален режим с опция за регулиране много от свойствата при заснемане, включително и снимане в RAW формат за последваща обработка.

Снимането на видео и тук е до 4K, като при по-ниска резолюция можете да използвате много ефективната система за стабилизация. С нея се премахват нежеланите разклащания на картината. Има и възможност за активиране на фокус с проследяване на обекти, което е полезно при снимане на подвижни цели.

AppGallery дава достъп до всички необходими приложения и игри

Новите смартфони на Huawei разчитат на магазина за приложения AppGallery, в който ще откриете всичко необходимо за ежедневието си. Тук директно можете да инсталирате програми и игри и от други магазини, без обаче да излизате от AppGallery, което определено е голямо удобство. Обновленията също стават през него, а това е значително улеснение.

В AppGallery ще имате на разположение всички приложения за социалните мрежи, включително Facebook, Twitter, Instagram и TikTok, както и чат платформи като Messenger, Viber, WhatsApp и Snapchat. Така винаги ще сте във връзка с приятелите и роднините си.

На разположение са и голям набор от локални приложения. Сред тях са всички решения за мобилно банкиране в страната, а и популярни международни, за да можете да следите финансовите си данни и да извършвате необходимите дейности свързани с тях. Тези приложения включват Bulbank Mobile, DSK Smart, DSK Business, UBB Mobile, m-Postbank, m-Token Postbank, MyFibank, KBC Mobile Bulgaria, CCBank Mobile App, ePay.bg, Cardbox, iCard, phyre, A1 Wallet, Pay by VIVACOM и Revolut.

Всеки от нас е клиент и на някой от местните телекоми, които пък предлагат разширени функционалности и услуги през мобилните си приложения. В AppGallery можете да откриете Моят А1, Yettel BG, My VIVACOM. С това обаче не се изчерпват приложенията от България, като можете да свалите още АБВ Поща, Sinoptik.bg, за да следите времето, vbox7 за най-актуалните клипове, Sportal.bg за спортни новини, Play Diema Xtra за допълнително спорно съдържание, Bulsatcom, TaxiMe, Taxistars, Grabo.bg и др. Налични са и приложенията за големи търговски вериги, с които получавате достъп до отстъпки и актуална информация, като Lidl Plus и Kaufland.

През AppGallery можете също така да изтеглите и приложенията за стрийминг Netflix, HBO Max и Disney+, както и мобилните телевизионни платформи EON TV на Vivacom и А1 Xplore TV GO. Освен това обаче в AppGallery има и различни бонуси и награди в някои приложения и игри, а освен това са приложени и ефективни решения за защита на личните данни на потребителите. Като цяло платформата на Huawei премина през значителна трансформация, за да може към днешна дата да предложи достъп до почти всички приложения, разбира се без тези, които разчитат на GMS, но те могат да бъдат използвани през приложението Gspace.

Изкушаващ бонус при предварителна покупка

Официалната премиера на новото попълнение у нас беше на 20 септември, а до 2 октомври телефонът е в процес на предварителна поръчка. Ако направите предварителна заявка ще го получите в комплект със слушалките Huawei FreeBuds Pro 2, а цената е 1249 лева в брой или със съответния абонаментен план на мобилните оператори от А1, Yettel, Vivacom, Технополис, Зора и партньорската мрежа на дистрибутора Поликомп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови