Progress съкращава част от своите служители в България (обновена)

OFFNews 18 януари 2017 в 15:26 12480 4

Американският софтуерен концерн Рrоgrеss, който придоби през 2014 г. българската компания Теlеrік за 262,5 млн. долара, съкращава част от своите служители в България, съобщава Investor.bg.

В своя последен тримесечен отчет американската компания обяви, че планира да съкрати 450 души в глобален мащаб.

„Обявеното преструктуриране засегна всички дивизии и офиси на глобално ниво, включително и в България. Засегнатите служители в България бяха информирани вчера. Те получиха значително обезщетение в зависимост от стажа си в компанията. В допълнение на това получиха и предварително личните си бонуси за фискалната 2016 г., удължено здравно осигуряване до края на февруари и достъп до т.нар. „Програма за помощ на служители“ до края на април. Всички засегнати служители, които имат деца, могат да ползват услугите на Детския център на компанията до края на май месец" - коментира пред OFFNews.bg Фарис Суайс- генерален директор, DevTools и Telerik Platform в Progress.

Както досега, офисът ни в България и служителите ни в региона продължават да играят ключова роля за бизнеса. Имаме екип от добри софтуерни инженери и много ресурси, с които ще работим по нови и иновативни начини за развитието на портфолиото ни, както и по проучването на нови възможности. Оттук нататък в ядрото на нашата стратегия ще бъдат продукти като Kendo UI и NativeScript, които се разработват в България. Затова офисът ни в страната ще продължи да работи по ключови проекти от нашата стратегия, твърди Фарис Суайс.

В допълнение, в София имаме много силни и способни мениджъри, които ще продължат да играят важна роля в компанията, работейки рамо до рамо с висшия мениджмънт на Progress, като по този начин нашите служители в България ще бъдат представени в ръководството на компанията, добави Суайс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12678

4

ovgun

18.01 2017 в 21:26

Смешници! Щом не могат да си позволят евтин български труд, сигурно го местят в Индия.

42249

3

Denis Rizanov

18.01 2017 в 17:11

2 от тях са сред 110те.

Всеки край е ново начало. Пожелавам им бързо да се пренастроят и намерят ново поле за реализация.
Целта ми не е била да злорадствам, а да извадя факти отпреди няколко месеца. Да покажа на всички в какъв динамичен свят живеем.

14048

2

voododoll

18.01 2017 в 16:46

Denis Rizanov още в момента в който ги купиха казах на мойте познати там да се ориентират към търсене на ново работно място. Тогава се засегнаха доста и ме нахокаха. 2 от тях са сред 110те. И не са лоши служители, просто са изтеглили късата клечка. Виж програмисти са и бързо ще си намерят нова работа но все пак е кофти

42249

1

Denis Rizanov

18.01 2017 в 16:20

Oт ĸpaя нa 2014 г., ĸoгaтo Рrоgrеѕѕ пpидoби Теlеrіk, дoceгa бpoят нa cлyжитeлитe в Coфия ce e yвeличил c нaд 10%. Koмпaниятa oчaĸвa тaзи тeндeнция дa ce зaпaзи c възмoжнocт eĸипът дa ce paзpacнe дo нaд 900 дyши дo 2020 г.
Kaтo нaй-гoлeмия oфиc нa Рrоgrеѕѕ в глoбaлeн мaщaб, звeнoтo в Coфия ce пpeвъpнa в ĸлючoв инoвaциoнeн цeнтъp и cтpaтeгичecĸи двигaтeл зa ycпexa нa ĸoмпaниятa. Зa дa пoбepe paзpacтвaщия cи eĸип в Бългapия, Рrоgrеѕѕ oбяви, чe щe paбoти c мecтнa cтpoитeлнa фиpмa зa cтpoeжa нa нoвa 9-eтaжнa cгpaдa c 11500 ĸв. м oбщa плoщ нa oфиcнoтo пpocтpaнcтвo.

17.05.2016 София.