Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Американци купиха българската софтуерна компания Telerik за 262 млн. долара

ОFFNews 23 октомври 2014 в 15:04 14597 8

Американците от компанията Progress Software са сключили сделка с българската софтуерна компания Telerik за сливане на стойност 262,5 млн. долара, съобщиха от родната фирма.

Telerik няколко пъти е била обявявана за работодател №1 в България.

Progress Software съществува от 1981 г. и се занимава със създаване, поддръжка и интеграция на редица бизнес апликации, използвани от над 140 000 организации в над 180 страни по света.

Ставайки част от Progress, Telerik ще получи подкрепата и ресурса, за да продължи изпълнението на своите големи амбиции да промени начина, по който хората създават апликации в съвременния свят, като ще запазим идентичността и името си, пише на страницата на компанията съоснователят й Васил Терзиев.

Основателите на българската софтуерна компания обещават, че сливането няма да промени нищо в начина на работа на Telerik, като начините за връзка и служителите остават едни и същи.

1, 4 милиона разработчици и 130 000 компании разчитат на Telerik всеки ден да си свършат работата, колкото се може по-ефективно, затова се отнасяме с вашите инвестиции и доверие много сериозно, пишат още от фирмата.

Придобиването се очаква да бъде завършено в началото на декември и подлежи на одобрение на всички регулатори и удовлетворяване на всички условия за приключване на сделката. След завършването на сделката основателите на Telerik и представители на управленския екип на компанията ще се присъединят към Progress.

Telerik е създадена преди 12 години от Светозар Георгиев, Васил Терзиев, Бойко Яръмов и Христо Косев. Постепенно се разраства и в момента има над 650 служители в България и офиси в Канада, Великобритания, Германия, Австралия и Индия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews