Американци купиха българската софтуерна компания Telerik за 262 млн. долара

ОFFNews Последна промяна на 23 октомври 2014 в 15:04 13176 8

Американците от компанията Progress Software са сключили сделка с българската софтуерна компания Telerik за сливане на стойност 262,5 млн. долара, съобщиха от родната фирма.

Telerik няколко пъти е била обявявана за работодател №1 в България.

Progress Software съществува от 1981 г. и се занимава със създаване, поддръжка и интеграция на редица бизнес апликации, използвани от над 140 000 организации в над 180 страни по света.

Ставайки част от Progress, Telerik ще получи подкрепата и ресурса, за да продължи изпълнението на своите големи амбиции да промени начина, по който хората създават апликации в съвременния свят, като ще запазим идентичността и името си, пише на страницата на компанията съоснователят й Васил Терзиев.

Основателите на българската софтуерна компания обещават, че сливането няма да промени нищо в начина на работа на Telerik, като начините за връзка и служителите остават едни и същи.

1, 4 милиона разработчици и 130 000 компании разчитат на Telerik всеки ден да си свършат работата, колкото се може по-ефективно, затова се отнасяме с вашите инвестиции и доверие много сериозно, пишат още от фирмата.

Придобиването се очаква да бъде завършено в началото на декември и подлежи на одобрение на всички регулатори и удовлетворяване на всички условия за приключване на сделката. След завършването на сделката основателите на Telerik и представители на управленския екип на компанията ще се присъединят към Progress.

Telerik е създадена преди 12 години от Светозар Георгиев, Васил Терзиев, Бойко Яръмов и Христо Косев. Постепенно се разраства и в момента има над 650 служители в България и офиси в Канада, Великобритания, Германия, Австралия и Индия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.10 2014 в 15:29

ЧУДЕСНО!!!
Това се очакваше и се знаеше. Но това не прави Бг(точно така!! бЪгЪ!!!) start up nation. Преди двайсетина години германците преди окончателно да изпадната като водеща страна в IT сферата също направи нещо като "зелена карта" за компютърни специалисти. Сума ти народ подведен по патриотарски писания и незнаещ реално какво става по света - въпреки приятелските ми съвети, че просто не знаят кое какво е се юрна към Германия в конкуренция с Бангладешци, Индийци(!), Пакистанци - грамотни, великолепно подготвени работливи и с адекватнна себеоценка. тогава се пукна балона за българската компютърна гениалност- освен, разбира се в сферата на банковите измами с кредитни карти. "Телериг" тръгнаха по друг път и ето, сега предприемчивостта, интелигентната работа им носят адекватен дивидент. Браво.

27.10 2014 в 14:55

Как да сложи ръка върху нещо, което не знае какво е?
Дай им колайдера от Церн и ще си го зврат в червените задници.
Колкото за използването на българските IT - ми сега няма граници, почти няма пътувания/командировки.
Можеш(да се опиташ) да научиш някой индийски програмист да се пробва да мисли.
Трудно, лично съм опитвал, но не е невъзможно, а пък от България вече точно това се прави - обучение, не къртовско писане на код.

Моля тъпите тролове да не се произнасят тоя път, щото стават все по-смешни.

27.10 2014 в 14:41

Браво Телерик !
Софтуерния бранш е едно от малкото места, където олигархията все още не е сложила ръка - и резултата е налице.
Желая ви успех и Господ да ви пази!

24.10 2014 в 22:16

Браво на талантливите български момчета!
Да си харчат парите с кеф!
А пък Спиртосаните Балкански олигофрени,да си завладяват Аляска....,насън.

24.10 2014 в 21:52

В последно време започна да ми прави много лошо впечатление как "България" се изписва като "Бг", "bg" и тем подобни глупости. Как твърдиш че си грамотен и можеш да пишеш на български когато не можеш или те мързи да напишеш "България".

24.10 2014 в 21:12

За Телерик само добри думи се чуваха..., трудно се оцелява в БГ, така че хамериканците са си намерили отлични бачкатори!

23.10 2014 в 16:23

Ясно, станаха поредните индийци на пазара.

23.10 2014 в 15:24

Няколко години поред Телерик е работодател номер едно в България, а Дудука обещаваше милион работни места и сега емигрира в ЕС. Вижда се, че просто политиците не желаят държавата да се развива, а да ни ползват само за дойна крава от данъци - примери колкото щеш