Новите сгъваеми смартфони Galaxy дават повече възможности за работа и забавления

Павлин Луканов 18 август 2023 в 08:30 17923 0

Samsung Galaxy

Снимка Samsung

Новите сгъваеми смартфони Galaxy дават повече възможности за работа и забавления

Преди броени седмици Samsung представи най-новото си поколение смарт устройства, с което усъвършенства екосистемата си от продукти за още по-ефективно изпълнение на задачи в движение, по-качествено забавление и по-креативни възможности за себеизява. Хитът сред анонсираните нови мобилни устройства безспорно са сгъваемите смартфони Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5, но сме впечатлени и от перфектно допълващите ги умни часовници Galaxy Watch6 и Watch6 Classic, както и подобрените таблети от серията Galaxy Tab S9.

Сред новите устройства всеки от вас ще намери това, което пасва най-оптимално на ежедневието и нуждите му. Те са създадени, за да ви помогнат да се забавлявате по-добре и да сте по-продуктивни. Освен това обаче, всяко от тях има специфични функционалности, предназначение да са от полза на потребителите за постигане на конкретни цели. Оптимизирани са и лесно и безпроблемно да се свързват помежду си за още по-добри резултати и подобрено изживяване. Предвид това, че Samsung е лидер в сегмента на сгъваемите устройства, не е изненада, че звездите в обновеното портфолио са именно гъвкавите и високопроизводителни Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5.

Подобрен дизайн при сгъваемите смартфони

Тази година сме впечатлени от значителната крачка напред, която Samsung прави по отношение на дизайна на новите устройства. Това се дължи на въвеждането на иновативна технология в сгъваемия механизъм за капковидно огъване на пантата между основните екрани. Така се премахва познатият ни прорез между двете части в сгънато състояние. Определено полезен ход от страна на компанията, който води и до доста по-приятната визия на устройствата и намалява възможността от попадане на външни замърсители в процепа.

Безспорно най-видимата промяна при Galaxy Z Flip5 е много по-големият и функционален външен екран. Той вече е 3.4-инчов, което значи 3,78 пъти по-голям от този при предшественика му, а това позволява да работите с редица приложения, без да се налага изобщо за отваряте смартфона, като са налични и множество решения за персонализиране. Моделът е с дебелина в разгънато състояние 6.9 мм и 15.1 мм в сгънато, като това го прави по-тънък от Galaxy Z Flip4. Galaxy Z Flip5 определено е много стилен, като се предлага в цветовете Мента, Графитено, Естествен памук и Лавандула, и има различни типове кейсове за защита, а и за персонализация.

Що се отнася до Galaxy Z Fold5, който достойно замества с производителността си и най-мощния таблет, той е с тегло 253 гр. – с 10 гр. по-малко спрямо Galaxy Z Fold4. Дебелината му е 13,4 мм, или с 2,4 мм по-малко от предходния модел. Така смартфонът от ново поколение е по-тънък и лек, което го прави още по-удобен за работа. Galaxy Z Fold5 се предлага в цветовете Студено синьо, Мистично черно и Естествен памук, а също и с различни калъфи, включително Slim S Pen Case с новия стилус S Pen.

Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5 имат основни екрани защитени с противоударно покритие. По-надеждни са и благодарение на наличната сертификация за водоустойчивост, рамките от Armor Aluminum и стъклените покрития, защитени с Corning Gorilla Glass Victus2.

Мощ, функционалност и продуктивност

И двата модела използват мобилната платформа Snapdragon 8 Gen 2 за Galaxy, която предлага най-високата производителност за Android смартфони. На фона на това, Galaxy Z Fold5 има с 38% по-голяма изпарителна камера за по-ефективно охлаждане. Това му позволява да се справи с продължителни и големи натоварвания.

Големият сгъваем екран на Galaxy Z Fold5 прави устройството отлично решение за многозадачна работа, повишавайки продуктивността на потребителите. Налични са функционалности в тази насока като Multi Window, за едновременно отваряне в разделен екран на три приложения и още едно като Pop-up. Допълнително удобство е обновеният Taskbar със зададени и често използвани приложения в удобна лента в долната част на дисплея, както и drag and drop за приложения и съдържание. Ако изберете и опционалния стилус S Pen ще можете да вършите дори повече, включително с въвеждане на ръкописен текст, чертаене, рисуване, скициране и какво ли още не.

7,6-инчовият сгъваем дисплей дава достатъчно пространство да разгърнете идеите си, но и да се забавлявате качествено, например, като гледате любимите си филми и сериали. От Samsung са повишили пиковата яркост с над 30%, което определено е от полза. В затворено състояние можете да разчитате на форм фактора на стандартен пълнофункционален смартфон. Galaxy Z Fold5 разполага и с гъвкава система от камери, като основната включва 10MP сензор с телефото оптика за 3x оптично увеличение, 50MP с широкоъгълна леща и 12MP с ултраширокоъгълна. Има и два сензора за селфита, 10MP на предния екран и 4MP под сгъваемия. Разбира се имате възможност да използвате основната камера за селфита като разгънете устройството, както и да го поставите в полусгънато състояние.

Както вече стана ясно, новият външен дисплей Flex Window на Galaxy Z Flip5 е значително по-голям от предишното поколение и идва с широк избор от възможности. Така например можете да го персонализирате с часовник, който се съчетава с дизайна на циферблата на часовник от серията Galaxy Watch6, както и с елегантни рамки. Flex Window поддържа уиджети, които показват времето, управляват музикалния плейбек и показват информация от фондовата борса (Google Finance). Без да разгъвате телефона, можете да проследявате обаждания и известия с опция за връщане на пропуснати повиквания и отговори на текстови съобщения с помощта на Quick Reply с пълна QWERTY клавиатура.

Моделът разбира се предоставя възможност да снимате селфита с главната камера, което означава, че ще се възползвате от максимално качество. Освен това чрез опцията FlexCam можете да правите снимки под ъгъл със свободни ръце. Функцията Dual Preview пък позволява да се види кадъра на външния екран преди да снимате, за да направите най-добрата възможна композиция. Основната камера е двойна и включва 12MP сензор и оптична стабилизация, както и 12MP с ултраширокоъгълен обектив със зрително поле 123 градуса.

С грижа за добрия сън с часовниците Galaxy Watch6

Смартфоните на компанията се съчетават отлично с новите умни часовници Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic. Чрез тях можете да следите множество здравни показатели, за да водите по-активен и пълноценен начин на живот, а тази година акцентът е върху по-качествения и пълноценен сън, тъй като той е в основата на това да се чувстваме добре и да сме здрави. Разбира се, с тях ще проследявате и активността си през деня, включително тренировките си, комбинирайки всички данни и телесни показатели за една пълноценна картина на състоянието ви.

Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic са съответно с алуминиева и стоманена конструкция, като Galaxy Watch6 се предлага в 40- и 44-милиметрови варианти съответно с 1,31“ и 1,47“ екрани, а Galaxy Watch6 Classic идва в 47- и 43-милиметра и с 1,47“ и 1,31“ екран. Класическият модел има и въртящa се рамка за по-лесна системна навигация. Дисплеите на часовниците са защитени със здраво сапфирено стъкло, а в основата и на двата модела е чипсетът Exynos W930, който задвижва операционната система Wear OS Powered by Samsung. Отчитаме и подобрения в дизайна, като Galaxy Watch6 е с 28% по-лек от Galaxy Watch5 Pro и над 40% по-лек от Galaxy Watch6 Classic. Часовниците са изключително издръжливи със сертификация за водоустойчивост IP68 и са тествани по военните стандарти за издръжливост MIL-STD-810H, разполагат и с рейтинг 5 ATM.

Определено акцентът е върху възможностите на новите смарт часовници за следене на съня и холистичното здраве. Така получавате повече детайли за съня си, персонализирани съобщения и препоръки в тази насока и програми с инструкции за по-добър сън, който компанията вярва, че е в основата на доброто здраве. Часовниците анализират телесния състав и дават повече индивидуални насоки за тренировки. Измерват се кръвно налягане, пулс, ЕКГ, температура на кожата (полезен при дамите за прогнозиране на овулация и предстоящ цикъл), засичат се падане и нерегулярен сърдечен ритъм, като последното се очаква да бъде налично в Европа през 2024 година.

Навсякъде с вас

Новото поколение устройства на Samsung предлага за всеки по нещо. Така, например, Galaxy Z Flip5 е отличен моден аксесоар, който обаче включва разнообразни функционалности чрез големия си външен екран. Елегантната конструкция и приятни цветови опции ще допълнят модерната ви визия и със сигурност ще привличате погледите на околните.

От друга страна Galaxy Z Fold5 може да е инструмент за висока продуктивност в натовареното ежедневие, предлагайки обширна работна площ, мощна производителност и доста качествена камера. Този модел улеснява работата чрез разширените си възможности за мултитаскинг, които ще допаднат на всеки професионалист. Моделът ще се превърне в незаменим помощник и на най-натоварените и взискателни потребители.

Смартфоните се комбинират отлично с новите умни часовници Galaxy Watch6, като с тях преглеждате и взаимодействате с известия и обаждания директно на китката си, без да е необходимо да отваряте телефона. Получавате и поддръжка за множество приложения, а това може да ви пести време при необходимост от бързи действия. Също така винаги имате налична изчерпателна здравна информация, с която да следите състоянието си, както и много възможности за проследяване на тренировки, за да сте активни и в отлична форма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!