Quantcast

Мтел с нов изпълнителен директор от 1 октомври

OFFNews Последна промяна на 31 юли 2015 в 14:29 13139 11

Александър Димитров ще бъде новият главен изпълнителен директор на Мтел, като промяната влиза в сила от 1 октомври 2015 година. Той ще поеме поста от Танасис Кацирубас, който реши да напусне Мтел след 5 години и половина в Telekom Austria Group.

Александър Димитров работи в телекомуникационната индустрия от 15 години. В момента е главен търговски директор на Виваком. Г-н Димитров е заемал редица ръководни позиции, включително и главен изпълнителен директор на Германос Телеком България, преди да се присъедини към екипа на Виваком през ноември 2008 година. Той е завършил Техническия университет в София с магистърска степен по електрически машини и съоръжения. Александър Димитров притежава и магистърска степен по маркетинг и мениджмънт от Университета за национално и световно стопанство в София.

„Мтел е най-добрият телеком бранд в България. Гордея се, че имах възможността да ръководя компанията през последните две трудни години и да затвърдя лидерската й позиция на телеком пазара в страната. Мисля, че с последните инициативи, които предприехме в България, бъдещето на Мтел изглежда много светло. Желая всичко най-добро на страхотните хора, които работят в компанията, и на моя наследник Александър“, каза Танасис Кацирубас.

„Бих искал да пожелая всичко най-добро на Танасис и да му благодаря, че ръководи Мтел през последните две години. Той постави началото на една много важна промяна, чиято цел бе да продължи развитието на бизнеса ни в България. Събитията от последната седмица – подписването на първото споразумение за национален роуминг в страната и придобиването на blizoo, показват амбициите ни да затвърдим лидерската позиция на Мтел на българския пазар“, каза Алехандро Платер, главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group от 1 август 2015 година.

Танасис Кацирубас стана главен изпълнителен директор и главен маркетингов директор на Мтел на 1 октомври 2013 година. Под негово ръководство компанията премина през трудни времена на реорганизация, затвърди лидерската си позиция в България и върна бранда Мтел на първото място на пазара. Той лично ръководи старта на DTH услугата на Мтел и модернизацията на мрежата на телекома, която вече е готова за бързо въвеждане на 4G LTE технологията. Като главен изпълнителен директор на Мтел г-н Кацирубас подписа и първото споразумение за национален роуминг в България. Той има повече от 20 години опит в телекомуникационната индустрия в няколко мобилни оператори в Югоизточна Европа. Танасис Кацирубас е бил главен изпълнителен директор на Vip mobile в Сърбия (2010-2013) и главен изпълнителен директор и главен маркетингов директор на Глобул в България (2002-2008). Преди Глобул той е работил в най-голямата верига от магазини за мобилни телефони в Югоизточна Европа GERMANOS AEBE и в STET HELLAS, гръцки мобилен оператор, собственост на Telekom Italia и американската Verizon Communications.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.08 2015 в 16:41

Дългият май не успя да стигне до Глобул, гърците му биха шута, защото така се прави с шута.
После в бтк псува и вика толкова много, че много пъти Москени му правеше забележки. Накрая селото го разбра.
Инче по статията изглежда да е голяма работа, ама защо не си искат от бтк, те си знаят.
Знам, че по негово време от инвестиции в GPS услуги, телевизия и оптика за малко да не загине телекома.
Добре че Василев даде много милиони та замаза нещата.
Но по-интересната новина е кои са заместниците в бтк-то.
Шайка тиквеници, които сашко отгледа. Те са с мозък на 5 годишни, но ги остави във виваком да не правят проблеми на мтел.

06.08 2015 в 16:31

Честито на мтел.
Нов шеф с голямо его и малко мозък.
Иначе може много, ако не беше Цветан Василев да опрости 600 000 000 евро, можеше да фалира и БТК.
Бил много кадърен, ако е така сигурно щяха да си го държат вивакомци. Бил и шеф във Глобул, бил ама го изхвърлиха и не от телекома от дилър на гърците.
Но е хитрец. За заместници остава още по-големи бълхарници - генерал Миро Петров и полковник Никола Гечев.
Защото бтк то вече е конкуренция и няма нищо по-приятно да се конкурираш с глупаци и да биеш утрепан пес.

04.08 2015 в 08:10

Ден-два след като Мтел измъкна Близу от БТК, един от основните играчи от БТК стана шеф на Мтел... Що не помислим по тая тема малко, Офнюз...

04.08 2015 в 07:51

В М-тел има и добри професионалисти ,но и има и шматки.Дано започне по-добре да оценява работливите и инициативните,но да знае,че лоялни служители се набират трудно и трудно се създават.Стиска ли се за качествените си хора ще ги напъди по другите оператори и кол-центрове.

03.08 2015 в 12:10

А бе, този защо изглежда толкова тъпо? С тази мазна коса, има вид на продавач на слънчеви очила по 3 лв. на морето.


Мне, не продава очила а китайски пластмаси по 200, 300 че и 500лв парчето! При това "софтуерно заключени" към великия бранд - МЕНТЕЛ!

03.08 2015 в 11:20

само по снимка му давам 5 години. За повече мога и да си играя на правосъдие с доказателства... В БГ май наистина е останала само утайката на отпадъка

01.08 2015 в 17:30

А бе, този защо изглежда толкова тъпо? С тази мазна коса, има вид на продавач на слънчеви очила по 3 лв. на морето.

01.08 2015 в 07:24

Да им е честит. По долен човек от него нямаше в БТК

31.07 2015 в 23:55

Ми дано върне мтел пак в правият път. След 15 години твърдо с мтел, сега съм решен да ги сменя, но имам още година преди да ми изтече договора. Кой знае, може пък и да ми променят решението.

31.07 2015 в 16:59

в МТел да слагат каските. добър избор, човек от занаята и българин.