Мтел с нов изпълнителен директор от 1 октомври

OFFNews 31 юли 2015 в 14:29 14406 11

Александър Димитров ще бъде новият главен изпълнителен директор на Мтел, като промяната влиза в сила от 1 октомври 2015 година. Той ще поеме поста от Танасис Кацирубас, който реши да напусне Мтел след 5 години и половина в Telekom Austria Group.

Александър Димитров работи в телекомуникационната индустрия от 15 години. В момента е главен търговски директор на Виваком. Г-н Димитров е заемал редица ръководни позиции, включително и главен изпълнителен директор на Германос Телеком България, преди да се присъедини към екипа на Виваком през ноември 2008 година. Той е завършил Техническия университет в София с магистърска степен по електрически машини и съоръжения. Александър Димитров притежава и магистърска степен по маркетинг и мениджмънт от Университета за национално и световно стопанство в София.

„Мтел е най-добрият телеком бранд в България. Гордея се, че имах възможността да ръководя компанията през последните две трудни години и да затвърдя лидерската й позиция на телеком пазара в страната. Мисля, че с последните инициативи, които предприехме в България, бъдещето на Мтел изглежда много светло. Желая всичко най-добро на страхотните хора, които работят в компанията, и на моя наследник Александър“, каза Танасис Кацирубас.

„Бих искал да пожелая всичко най-добро на Танасис и да му благодаря, че ръководи Мтел през последните две години. Той постави началото на една много важна промяна, чиято цел бе да продължи развитието на бизнеса ни в България. Събитията от последната седмица – подписването на първото споразумение за национален роуминг в страната и придобиването на blizoo, показват амбициите ни да затвърдим лидерската позиция на Мтел на българския пазар“, каза Алехандро Платер, главен изпълнителен директор на Telekom Austria Group от 1 август 2015 година.

Танасис Кацирубас стана главен изпълнителен директор и главен маркетингов директор на Мтел на 1 октомври 2013 година. Под негово ръководство компанията премина през трудни времена на реорганизация, затвърди лидерската си позиция в България и върна бранда Мтел на първото място на пазара. Той лично ръководи старта на DTH услугата на Мтел и модернизацията на мрежата на телекома, която вече е готова за бързо въвеждане на 4G LTE технологията. Като главен изпълнителен директор на Мтел г-н Кацирубас подписа и първото споразумение за национален роуминг в България. Той има повече от 20 години опит в телекомуникационната индустрия в няколко мобилни оператори в Югоизточна Европа. Танасис Кацирубас е бил главен изпълнителен директор на Vip mobile в Сърбия (2010-2013) и главен изпълнителен директор и главен маркетингов директор на Глобул в България (2002-2008). Преди Глобул той е работил в най-голямата верига от магазини за мобилни телефони в Югоизточна Европа GERMANOS AEBE и в STET HELLAS, гръцки мобилен оператор, собственост на Telekom Italia и американската Verizon Communications.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

   
  X

  Главният редактор на OFFNews Владо Йончев гостува на Контракоментар