Meta пуска конкурент на Twitter: Threads тръгва на 6 юли

OFFNews 04 юли 2023 в 12:08 1047 2

Threads

Снимка Getty Images

Threads

Компанията майка на Фейсбук Meta пуска приложение конкурент на Twitter. То ще се казва Threads и ще заработи в четвъртък.

Хода си технологичният гигант завършва точно когато потребителите на Туитър търсят алтернативи, подразнени от ограниченията, наложени от собственика ѝ Илон Мъск.

Приложението Threads е свързано с Instagram. То се появи в магазина за приложения на Apple във вторник.

Подобно на Twitter, това ще бъде текстова платформа, където потребителите могат да публикуват постове, на които могат да отговарят, харесват или споделят.

Приложението Threads бъдат директно свързано с Instagram, популярната платформа за споделяне на снимки на Meta, и потребителите ще могат лесно да прехвърлят едно и също потребителско име и последователи към новото приложение.

Изглежда, че приложението има сходен потребителски интерфейс с този на Twitter, с подобни функции, включително препубликуване, харесване и възможност потребителите да ограничават лицата, които могат да отговарят на публикации, отбелязва „Гардиън“.

Meta отклони молбата на журналисти за коментар.

Миналата седмица Twitter започна да изисква от потребителите да се логват, за да разглеждат сайта, а преди това хората без профили в Twitter можеха да разглеждат туитове. След това тя наложи лимит на по-голямата част от потребителите, които не плащат за платформата, като ограничи непроверените акаунти до разглеждането на 600 туита на ден, по-късно увеличен на 1000.

Във вторник компанията обяви, че ще направи своя базиран на списъци продукт Tweetdeck - използван предимно от фирми и новинарски организации - достъпен само за потребители, които плащат за Twitter Blue.

Един от факторите, който може да накара потребителите да се замислят, преди да се регистрират в заместителя на Twitter на Meta, е поверителността.

Джак Дорси, съосновател на Twitter, който в момента работи по BlueSky, публикува в Twitter скрийншот на информацията за поверителност на приложението Threads, заедно с надпис "All your Threads принадлежат на нас".

Приложението Threads може да събира данни, свързани с вашето здраве, финансова информация, информация за контакт, история на сърфиране, местоположение и покупки, наред с други неща.

BlueSky може да свърже информация за контакт, потребителско съдържание и идентификатори. Twitter казва, че може да проследява потребителите чрез покупки, информация за контакт, местоположение, контакти и история на сърфиране.

Twitter вече не разполага с отдел за новини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

2

Bad Horse

04.07 2023 в 14:16

Двубоя им беше точно за това, от месеци. Знаеше се че Цук работи по конкурентен продукт. Дали ще успее, не знам и не ме интересува особено. Ако Мъск успее да направи Туитър отворена платформа, добре. Ако я срине до земята, пак добре.

В Културната Война войната с левите, трябва да се поучим от техните тактики. Тях не ги интересува дали ще овладеят и изкривят нещо ценно за нас, или ще го унищожат - за тях победата е да ни го отнемат. Мъск иска да отнеме Туитър от ултра-лявата мафия, и Цукърбърг може да му помогне.

Колкото до Threads, meh... предполагам че ще е по-малка платформа, с по-тъпа функционалност и оспамена тотално с реклами. Като другите му "творения".

2550

1

alfakentavur

04.07 2023 в 12:11

Е-е, сега вече двубоят между Мъск и Зукърбърг става с много по-различен заряд.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика