Meta пуска и платена услуга на Фейсбук и Инстаграм

OFFNews 20 февруари 2023 в 15:19 2453 0

мрежи

Снимка Архив

Meta предлага нови услуги.

Фейсбук и Инстаграм ще имат освен безплатна и платена услуга от 14,99 долара месечно, която ще позволи на потребителите на двете мрежи да защитят допълнително акаунтите си. Съобщението направи главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг през уикенда.

Новата функция Meta Verified позволява на потребителите да получат "синя отметка", допълнителна защита срещу акаунти, които твърдят, че сте вие, и да получат директен достъп до поддръжка на клиенти, гласи публикация на Зукърбърг, цитирана от БНР.

Абонаментната услуга ще струва по 11,99 долара за уеб достъп или по 14,99 долара на месец за операционните системи iOS на Apple и Android. Услугата Meta Verified ще бъде пусната първо в Австралия и Нова Зеландия тази седмица, става ясно от съобщението.

Приходите на технологичния гигант Meta бяха засегнати сериозно от промените в поверителността, направени от Apple през 2021 г., които ограничиха способността ѝ да проследява интернет активността на потребителите - ключов източник на данни за така наречените "насочени" реклами. През миналия февруари Meta посочи, че промяната на Apple ще ѝ струва повече от 10 млрд. долара пропуснати приходи от реклама за 2022 г., което е около 8% от общите приходи през 2021 г.

Абонаментът не е задължителен и платформите ще останат безплатни.

Потребителите, които се интересуват от новата услуга, трябва да са навършили 18 г. Засега компаниите няма да имат достъп до този абонамент. А новата оферта е насочена преди всичко към създателите на съдържание.

Според обясненията на Meta пред АФП компанията е произвела Meta Verified въз основа на получени заявки от обещаващи създатели на съдържание. Експертът Каролина Миланези смята, че на формулата й липсва последователност с функционалности, които отговарят на нуждите на различен тип потребители: удостоверяване за официални организации и личности, промоции за инфлуенсъри и безопасност, която "трябва да се прилага за всички".

Анализаторът от "Криейтив стратеджис" смята, че това е странна комбинация и че не е ясно дали ще оправдае разходите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!