Как да извлечете максимума от кредитна карта без риск

OFFNews 14 декември 2023 в 13:42 476 0

Използването на кредитна карта е популярен начин за бързо финансиране. Освен че получавате лесно пари на заем, без необходимост от чакане, може да се възползвате от още много предимства, споделят от A1. Въпреки това, съществуват и редица рискове. Научете как да се възползвате от финансите на заем без да рискувате.

Кои са предимствата на кредитната карта и как да се възползвате от тях?

Използването ѝ може да ви донесе много дивиденти, стига да бъдете разумни и да внимавате. Предимствата, от които може да се възползвате, са:

1. Свободно пазаруване

Това средство за финансиране предлага възможност за онлайн пазаруване не само от магазини, намиращи се на националния, но и на международния пазар. Това ви дава възможност да разширите своите покупателни възможности и да откриете най-добрите предложения.

2. Получаване на спешни пари по удобен начин

Независимо дали не ви достигат финанси до заплата, или просто искате да имате допълнително средство за разплащане, картата ви предоставя възможност да се снабдите с необходимата сума бързо, лесно и удобно, без чакане по банки и други институции.

3. Може да заявите онлайн

Основно предимство на това разплащателно средство, е че може да се заяви изцяло онлайн. Поръчителят попълва формуляр в сайта на кредитодателя, а одобрение може да получи в рамките на няколко дни, след проверка на кредитоспособността. Отговорът на вашата заявка ще получите чрез телефонно обаждане или SMS.

4. Има специални условия

Много кредитодатели дават възможност на своите клиенти да се възползват от редица специални условия, като отстъпки в множество верига магазини. Преференциалните условия могат да включват още липса на такса за теглене на пари от банкомат, както и за кандидатстване. Плащанията са сигурни, а контрол над тях може да извършвате чрез мобилно приложение или дигитален портфейл.

Това са част от предимствата на кредитните карти, които да ви спасят в спешни ситуации – до заплата или при непредвидени разходи.

Кои фактори са важни за извличане на максимума от кредитните карти?

Тези средства за допълнително финансиране могат да предложат много на своите притежатели, но изискват повишено внимание. Има няколко начина да извлечете максимално полезно действие от използването им.

Изберете подходяща оферта

Много кредитодатели предлагат специални условия, като наградни програми, които могат да включват възвърщане на пари, точки за пътуване или други предложения. Възползвайте се от тези възможности, като предварително се запознавате с условията по изпълнението им.

Освен това, много оферти включват безлихвено използване на разплащателното средство за определен период от време – може да бъде 30, 60 или дори 90 месеца.

Внимавайте с баланса

Един от начините да поддържате оптимални лихви и да избягвате прекалено високите лихвени проценти, е като поддържате нисък баланс на своята кредитна карта. Когато надскачате задълженията и достигате лимита, най-правилно е да ги плащате навреме. По този начин, ще поддържате добър кредитен рейтинг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки