Huawei вече мисли за 6G мрежа през 2030 г.

OFFNews 22 октомври 2019 в 11:17 1642 0

Основателят и главен изпълнителен директор на "Хуавей" (Huawei) - Жън Чжънфей заяви в интервю за Kyodo News във вторник, че очаква компанията да пусне свое 6G решение някъде около 2030 година.

На този етап в световен план навлиза все повече новата 5G свръхбърза мобилна мрежа, като евентуалната 6G технология се очаква да осигури още по-внушителна скорост на предаване на данни от над 1 терабит на секунда.

Жън Чжънфей също така отбеляза, че не смята, че Съединените щати скоро ще се откажат от решението си през месец май да включат "Хуавей" в т.нар. "черен списък" и добави, че компанията наема хора от цял свят с изключение на САЩ в резултат на предприетата от Вашингтон стъпка.

В последно време САЩ и Китай постигнаха напредък в търговските преговори и са близо до постигане на частична сделка, но вчера американският министър на търговията Уилбър Рос подчерта, че "Хуавей" няма да бъде част от така наречената "първа фаза" на двустранното търговско споразумение.

Коментирайки търговската война между САЩ и Китай в по-общ план, основателят на "Хуавей" заяви, че вярва, че американската автомобилна индустрия ще бъде силно засегната от спора, тъй като се очаква Пекин да наложи през декември 25-процентни мита върху вноса на американските автомобили, съобщава БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови