Google представи новите Nexus устройства и Android 5.0

Николаос Цитиридис 16 октомври 2014 в 09:42 6040 0

Попълненията в семейството на Nexus - Nexus 6, Nexus 9 и Player

Вчера Google представи новата линия от Nexus устройства и приятно изненада феновете на модерните джаджи с попълненията в Nexus семейството на компания - смартфонът Nexus 6, таблетът Nexus 9 и първият им Android TV Player - Nexus Player.

Nexus 6 е създаден от Motorola, като дизайнът на устройството наподобява на този от Motorola Moto G2.

Телефонът е с алуминиева конструкция, 6-инчов HD дисплей и 13 мегапикселова камера. 

Вероятно най-полезната опция на Nexus 6 ще бъде Turbo Charger. С нея само за 15 минути зареждане ще може да си докарате до 6 часа ползване на телефона без притеснение.

Таблетът Nexus 9 е създаден в партньорство пък с тайванската компания HTC, като отново има алуминиев елемент в изработката на устройството.

Nexus 9 ще пристигне в 3 различния цвят - черно, шампанско и бяло.

Сред характеристиките на таблета се отличава процесорът от ново поколение 64-битовият Nvidia Tegra K1 и огромният капацитет на батерията от 6700 mAh.

Nexus Player, създаден от Asus, е устройство от типа "много-в-едно". Той съчетава в себе си плейър за музика, филми и снимки, както и конзола за видео игри.

Nexus Player ще може да свързвате с почти всякакви устройства - от iOS платофрмата на Apple до лаптопите на Goolgе Chromebook.

Последно, но не и поважност, Goolge представи новата си операционна система Android 5.0 Lollipop.

Nexus 6 и Nexus 9 идват директно с него, докато на другите устройства на компании като Sony и Samsung обновяването ще пристигне по-късно през годината и в началото на 2015-та.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови