Чат приложението Clubhouse удвоява изтеглянията си с 4,6 млн за две седмици

OFFNews 19 февруари 2021 в 18:26 3505 0

Приложението за аудио чат Clubhouse е удвоило броя на изтеглянията си за малко повече от две седмици, според изчисления на една от компаниите за анализи App Annie.

От App Annie съобщават, че глобалните изтегляния на приложението са нараснали от 3,5 милиона на 8,1 милиона между 1 и 16 февруари.

Приложението работи само с покани и доби популярност заради изявите на някои известни личности. Но компанията понася и значителна критика.

Експертите подчертават, че данните от приложението понякога се пренасочват през китайски сървъри - дори ако потребителите са в САЩ или други страни. Освен това съществуват притеснения относно поверителността и как приложението проверява списъка с контакти на потребителите.

Но тези притеснения изглежда са оказали слабо влияние върху интереса към приложението.

Значителният ръст се е случил въпреки ограниченията за модела смартфон: Clubhouse е достъпен само за iPhone и то с обновена версия на операционната система, а един потребител може да покани само няколко други.

Около 2,6 милиона от последните изтегляния са били в Съединените щати, казва App Annie в своя доклад, но има и широко разпространение по целия свят.

Част от търсенето може да е подхранвано от появата в приложението на значими фигури в технологиите като Илон Мъск.

Но броят изтегляния може да не са точен индикатор за броя на действителните потребители.

Приложението може да бъде изтеглено от Apple App Store, без действително да имате покана, но тя е необходима за да го използвате.

Clubhouse насърчава потребителите да изтеглят приложението, защото това позволява на новите потребители да запазят уникално потребителско си име за в бъдеще.

Приложението не публикува броя потребители, които има, но според някои оценки е над шест милиона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови