10 хил. лв награден фонд очаква победителите в Sofia Innovation Hackathon

OFFNews Последна промяна на 03 април 2017 в 11:01 1156 0

За четвърта поредна година у нас ще се проведе безплатната Академия за иновации-Sofia Innovation Hackathon за студенти.

През 2017 година в събитието ще участват студенти от Нов български университет (НБУ), СУ "Св. Климент Охридски" (СУ), Технически университет София (ТУ София), Университет за национално и световно стопанство (УНСС), Американски университет Благоевград (АУБГ), Софтуерен университет (СофтУни), Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и др. университети в страната.

Sofia Innovation Hackathon 2017

Събитието ще се реализира отново под формата на 24 часов Sofia Innovation Hackathon с награден фонд от 10 000 лв. за отбора студенти с най-креативна и приложима идея, с подкрепата на Mastercard България и посещение в Брюксел за отбора победител, осигурено с институционалната подкрепа на Европейската комисия в България.

В рамките на Академия за иновации 2017, студентите, ще имат възможността да разработват и презентират сами свои решения в три категории:

- Дигитална среда

- Продукти и услуги на бъдещето

- Брандинг (конкуренти предимства) на София-град

На 30 и 31 май в НДК, Литературен клуб "Перото", младежи ще могат да разработят своите идеи под формата на кратки 15 минутни презентации и демо версии на продукти и услуги, по темите, изброени по-горе. Надпреварата се случва в 24 часа под менторството на журито и членове на нашия екип.

Предварителна регистрация за отбори, които искат да участват в хакатона, в която ще се допускат отбори, (с не повече от 5 души в екип), ще тече от 10 март до средата на месец май в нашия сайт.

На 31 май от 14:00 ч., при открити врати, в Литературен клуб "Перото" на НДК ще започнат презентациите и журирането за тях.

Голямата награда за отбора победител през 2017 г. е 10 000 лв. и посещение в Брюксел. Още две идеи, ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньори на Академия за иновации.

На 30 май, от 9:00 до 13:00 всички други студенти, ще имат възможността да слушат безплатно лекции по темите иновации и креативност в градска среда, водени от водещи международни и български експерти.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !