Заловиха още петима при акцията в Брюксел

OFFNews 23 ноември 2015 в 14:56 3768 3

Снимка Reuters

Белгийските власти са заловили още петима души при антитерористичните операции в Брюксел, съобщи Reuters. 

Извършени са общо пет операции в Брюксел и две в източната част на Лиеж, обясниха от офиса на федералния прокурор на Белгия. 

При акциите в неделя бяха задържани 16 души и бяха направени обиски на 19 имота. При обиските обаче не бяха открити оръжие или експлозиви.

Полицията произведе два изстрела по кола, която се е опитала да пробие блокадата в брюкселския квартал "Моленбийк". По-късно се появи информация, че именно с такава кола е опитал да избяга последният останал жив терорист след атентатите в Париж Салах Абдеслам. 

Белгийските власти обаче уточниха, че автомобилът, по който е стреляно, не е обект на разследване, а допълнителни проверки са показали, че няма връзка между него и антитерористичните операции. 

Белгийската столица Брюксел е блокирана от спецчасти, войници и полиция трети ден заради заплаха от атентати. Училищата и метрото са затворени. Повече от 1000 служители на реда са мобилизирани в страната.

Най-високата степен на опасност ще остане в сила и през следващото денонощие. Допълнителни мерки за сигурност са предприети специално около институциите на ЕС, където са запланувани министерски срещи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!