Брюксел остава под блокада, затварят училищата и спират метрото

OFFNews 22 ноември 2015 в 21:16 3794 0

Снимка Reuters

Войници в Брюксел.

Премиерът на Брюксел Шарл Мишел се вслуша в съвета на Националния орган за анализ на сигурността и запази извънредните мерки за сигурност в страната, съобщи БНР.

Според него опасността от терористични нападения на места с много хора в града е много голяма - като търговски центрове и улици, в градския транспорт, по гарите.

Военните ще продължат да патрулират из столицата, като утре училищата и университетите ще бъдат затворени, а метрото няма да работи. Премиерът отправи молба към съгражданите си да проявят разбиране към затрудняването на работата им поради блокадата.

Засега е известно, че се издирва Салах Абделслам, сочен за участник в атентатите в Париж на 13 ноември. Появи се информация, че той е издирван и от ИД, защото не е извършил атентата, за който е готвен

Максималната 4-та степен остава само за региона на Брюксел, а в останалата част на Белгия степента остава 3-та, което означава, че в провинцията няма непосредствена терористична опасност. Според властите обаче възможността от нападение не идва от Абделслам, а от други членове на ИД.

Утре следобед отново кризисният щаб при правителството ще се събере за нова оценка, докога в Брюксел да останат извънредните мерки.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови