Захарова: Лондон е столица на ядрена държава, не трябва да плаши Русия

OFFNews 13 март 2018 в 21:29 12732 5

Никой не може да дава на Русия 24-часови ултиматуми. След това, за което говори президентът Владимир Путин, нито един човек не може да влезе в парламента на страната си и да каже: "Давам на Русия 24 часа", заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, визирайки изказването на Путин, в което той представи новите ядрени оръжия на Русия. 

Британската министър-председателка Тереза Мей не разполага с реални факти по случая с отравянето на бившия полковник от ГРУ (военното разузнаване) Сергей Скрипал, каза Захарова в предаването "60 минути" на обществената телевизия "Русия 1", цитирана от ТАСС и БТА.

"Става дума за Лондон, който е столица на ядрена държава", отбеляза тя и добави: "Не трябва да плашат Русия".

Захарова отговори и на изявлението на британския медиен регулатор, че руската телевизия RT може да загуби разрешителното си във Великобритания, ако британското правителство прецени, че Русия е отговорна за отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал.

Тя обяви, че ако спре излъчването на RT във Великобритания, нито една британска медия няма да продължи да работи в Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

14.03 2018 в 00:47

А бе, вече е почти един часа, забравих да пусна радиото. Англичаните вече влязоха ли в Москва?
Или ултиматума е по Гринвич, и ще чакаме още малко?