Quantcast

Задържаха военни от „Беркут“, заподозрени за стрелбата на Майдана

OFFNews Последна промяна на 03 април 2014 в 11:10 6178 6

Задържаха 9 военни от „Беркут“, заподозрени за стрелбата на Майдана

Украинската полиция арестува 3 души от разпуснатите вече спецчасти „Беркут“, заподозрени за стрелбата на Майдана, довела до смъртта на десетки протестиращи, съобщиха украинските медии.

Един от задържаните е предполагаемият ръководител на снайперистите, обявиха разследващите.

Арестуваните вече са разпитани и са подложени на детектор на лъжата, като разследването за съпричастността на задържаните към стрелбата по време на протестите продължава, обясни главният прокурор Олег Махницкий.

Общо 12 души от "Беркут" са идентифицирани като снайперисти, стреляли по протестиращи на Майдана.

Махницкий посочи, че Виктор Янукович е издал заповед до вътрешното министерство и службите за сигурност да използват огнестрелно оръжие срещу демонстрантите.

До момента разследването е показало, че снайперистите са били разположени на ключови места в украинската столица Киев – хотел „Украйна“, хотел „Казацкая“, Октомврийският дворец, Домът на профсъюзите и др.

В разследването са включени повече от 30 000 души от правоохранителните органи, които са били на служба по време на стрелбата на снайперистите.

Надяваме се в следващите дни разпитите да доведат до залавянето на още свързани със стрелбата срещу протестиращите на Майдана, каза Махницкий.

По време на антиправителствените протести в Украйна през февруари загинаха близо 90 души, а над 600 бяха ранени. 17 души станаха жертва на стрелбата на снайперисти по време на демонстрациите.

Демонстрациите доведоха до смяната на властта в страната, а по-късно и до отделянето на Крим и присъединяването му към Русия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.04 2014 в 18:36

Ей МЕНТЕТО "Професор Балкански", бързо зимай на жена си вибратора и се успокой. Тука само пречиш. Ей го тука Жидката знае как да се самозадоволява анално, може да сподели опит.

03.04 2014 в 14:58

чак международно не е... престъпленията са извършени срещу граждани на украйна от граждани на украйна следователно прокуратурата на украйна се занимава с това

(е, имаше загинали грузинец и арменец мисля, но грузия и армения явно са оставили нещата в ръцете на украинците)

03.04 2014 в 13:58

Не трябваше ли да е международно разследване?

03.04 2014 в 12:39

налага се малка корекция обаче - ще повдигнат обвинение на тези които са останали живи щото трима от тия вече ще ги съди малко по друга инстанция

03.04 2014 в 12:01

Око за око, зъб за зъб. >:-(

03.04 2014 в 11:44

... или майдан или като в Крим(робство под руски ботуш)... ...пред този неизбежен избор е изправен всеки европейски гражданин... па бил той циганин или пенсионер...

... хахахахахахахахахахахаха

... снайперисти и танкисти за демократично управление... слоган мечта за ... хахахахахахахахаха