Властите в Украйна заловиха руска шпионка

OFFNews 09 април 2014 в 22:34 7307 24

Мария Коледа. Снимка: dailymail.co.uk.
Мария Коледа. Снимка: dailymail.co.uk.

Украинските сили на реда задържаха млада руска активистка по подозрения за саботаж по време на проруските протести, съобщава АФП.

23-годишната Мария Коледа признава, че е ранила няколко души с огнестрелно оръжие на сблъсъците пред правителствените сгради в южния град Миколайв в понеделник.

Полицията я е арестувала в южната част на страната, докато е била пратена от руските тайни служби „на мисия да дестабилизира ситуацията“. В момента на залавянето си Коледа е била въоръжена с пистолет, пригоден за стрелба с бойни патрони, и е носила писмени инструкции за обучение на групи за саботаж.

Шпионката докладвала на своя руски „началник шпионин“, че нейните бойци имат "неограничени запаси" от самоделни взривни вещества. Тя е изпратила отряд от 14 души саботьори в Донецк, където прокремълски демонстранти превзеха правителствените сгради през почивните дни и обявиха независимост.

Руският сайт slon.ru твърди, че тя е членувала в радикалните организации Other Russia и Avant Garde of Red Yоuth, като след това се е присъединила към групата Young Russia. В своята интернет страница шпионката е написала, че е завършила университет в Москва през 2013 г. със специалност политика на половете и младежко право.

Последната й публикация е насочена към проруските протестиращи и гласи "Не се отчайвайте… Всичко предстои".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!