Украйна наложи санкции на руснаци и французи заради Крим

OFFNews 24 март 2021 в 20:57 2295 0

Снимка pixabay

Украйна наложи санкции на 23 руски длъжностни лица и на трима френски крайнодесни евродепутати заради това, че без разрешението на официален Киев са посетили полуостров Крим, анексиран от Русия през 2014 г., предаде БТА.

Списъкът със санкционирани лица по решение на Съвета за сигурност и отбрана на Украйна бе публикуван снощи на сайта на украинския президент.

На санкционираните се забранява влизането на територията на Украйна и се замразяват авоарите им в страната, ако притежават такива.

Санкционният списък включва 23 руснаци, основно служители на руското външно министерство и на службите за сигурност, както и повече от 80 организации и медии, сред които държавната информационна агенция ТАСС и прокремълската медийна група "Россия Сегодня".

Тримата французи в списъка са Виржини Жорон, Жан-Лен Лакапел и Филип Оливие, членове на фракцията на крайнодясната формация "Идентичност и демокрация" в Европейския парламент. Жорон и Лакапел са също членове на френската партия "Национален сбор", оглавявана от Марин Льо Пен. Тримата френски евродепутати са посетили Крим миналата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!