Уго Чавес се завърна във Венецуела

Вероника Шербанова 18 февруари 2013 в 19:51 1707 0

Уго Чавес с двете си дъщери. Снимка: ЕПА
Уго Чавес с двете си дъщери. Снимка: ЕПА

Уго Чавес се завърна във Венецуела, след като беше опериран заради рак в областта на таза в Куба, съобщи Би Би Си.

„Пристигнахме обратно във Венецуела. Благодаря ти, Господи!! Благодаря на моите обични хора!! Ще продължим с лечението тук“, написа Чавес на своите 3,9 млн. фенове в Twitter.

Все още не е ясно точно кога Чавес се е завърнал в страната и дали ще започне активно да изпълнява задълженията си на президент.

Уго Чавес благодари на правителството на Куба и на жителите на Венецуела за подкрепата, която е получил по време на лечението си в чужбина.

Чавес беше диагностициран с рак в областта на таза в средата на 2011 г. Това беше четвъртата му операция в рамките на 18 месеца. След нея Чавес получи тежка белодробна инфекция.

Медиите във Венецуела дори съобщиха, че президентът е изпаднал в кома, но неговият заместник побърза да отрече това твърдение. В края на януари стана ясно, че Чавес вече се е преборил с инфекцията и се възстановява.

Преди дни венецуелските власти обявиха, че заради лечението венецуелският президент не може да говори. Въпреки това те увериха, че Чавес може да изпълнява на 100% задълженията си, като поддържа непрекъснато контакт с правителството.

Тогава бяха публикувани и първите снимки на Уго Чавес след операцията. На снимките президентът е с двете си дъщери в болнична обстановка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови