Тръмп омекна, ще работи с НАТО и Русия срещу "Ислямска държава"

OFFNews 16 август 2016 в 10:55 5115 9

Снимка Reuters

Републиканският кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще си сътрудничи с НАТО, отхвърляйки по-ранни свои твърдения, че алиансът е остарял и не може да функционира адекватно.

"Преди съм казал, че НАТО е остарял, защото не съумя да се справи адекватно с тероризма. Откакто направих моите коментари те промениха политиката си и сега имат ново подразделение, фокусирано върху терористични заплахи", заяви необичайно сдържаният милиардер. 

Републиканецът понесе тежка критика и след като заплаши, че ако поеме президентския пост, САЩ няма автоматично да защитава останалите членки от алианса при необходимост, а ще разглежда как те са изпълнили своите задължения към Щатите. 

В понеделник в Охайо кандидат-президентът се зарече да води не само конвенционална, но и икономическа и кибер война срещу ИД. Той изяви намерението си да работи с НАТО в тази нова мисия. 

В последната си реч Тръмп затвърди и желанието си за сътрудничество с Русия. По думите му двете страни могат да намерят допирни точки в борбата срещу джихадистите, а изходът от войната в Сирия е от голямо значение за Москва. 

Той прикани да се спре достъпа до интернет и социалните мрежи за хора с връзки с "Ислямска държава", но отказа да разкрие други планове за борбата с терористите. 

"Ще победим радикалния ислямски тероризъм точно така, както сме побеждавали всяка заплаха, пред която сме се изправяли и преди", закани се Тръмп. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

5

Лопе де Вега

16.08 2016 в 11:30

Абе, кой е тоя с минусите? Ей, смотльо, слагай си минуси колкото щеш, имаш право, но вземи и драсни няколко реда да ни обЯсниш, къде бъркаме. Току виж сме се поправили. Аман от нещастници тук.

Поздрав!

13207

4

Shoshon

16.08 2016 в 11:24

Ще работи я , къде ще ходи...

29217

3

Лопе де Вега

16.08 2016 в 11:20

Я па тоа! Изплашил НАТО с безотговорните си дрънканици и сега натовците трескаво променят военната си политика, за да не го ядосат повече. Не, този не бива да става президент на САЩ. И оная не е цвете за мирисане, но като жена много по-трудно ще започне да фърля от големите бомби.

Поздрав!

17898

1

кикимора

16.08 2016 в 11:07

Тръм прилага класическата бокова стратегия, всеки ден маха с различна върбова клонка да смути противника.
 
X

Да помогнем на украинските деца!