Quantcast

TNS Opinion: Десницата изпреварва левицата в битката за Европарламента

OFFNews Последна промяна на 26 март 2014 в 20:27 1269 5

Схема от проучването на TNS Opinion

Към 13 март Европейската народна партия (ЕНП) води Партията на европейските социалисти (ПЕС) с 15 места в борбата за Европейския парламент.

Това показват резултатите от последното общоевропейско проучване на TNS Opinion.

Според сондажа ЕНП би получила 29.16% от вота (т.е. 219 места), а Партията на европейските социалисти – 27.16% (204).

Към 13 март Алиансът на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) получава подкрепа от 8.12% (61 евродепутати).

Европейската обединена левица и Северната зелена левица (крайните леви в Европа) биха получили 6.79% (51 места) от вота, а след това са Зелените с 5.99% (45 места в ЕП).

Изчисленията за местата в Европейския парламент се основават на неизчерпателна извадка от седмични проучвания, които се провеждат на европейско и национално ниво в 28-те страни-членки.

Местата за всяка партия във всяка страна-членка са пресметнати, като са взети предвид разпоредбите на местния избирателен закон.

Представените резултати се основават на средната стойност от последните две или три проучвания във всяка страна-членка, когато датите на полевата работа са известни и времето между проучванията е не повече от 14 дни.

Когато е невъзможно да бъде изчислена средна стойност, се взимат предвид само последните налични данни от европейско или национално проучване.

В България ЕНП се представлява от ГЕРБ, ДСБ и СДС, ПЕС - от БСП и партия "Български социалдемократи", а АЛДЕ - от ДПС и НДСВ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.03 2014 в 21:38

Всички форми на болшевизма основани на абсурдните философии на Маркс и Енгелс, вкл. и съвременния западно-европейски социализъм, който поради липса на среда е най-бялото зло са тумор за света и трябва да бъдат забранени, защото унищожават държавите - икономически, демографски и културно. "Парадоксално" държавите с развит социализъм (бившия соц. блок) са най-малко социални, там слабите, възрастните и хората в неравностойно положение са най-слабо подпомогнати, а защо, нали уж е социализъм ... равенство ? Западно-европейците си играят с огъня гласувайки за илитерати като Оланд, защото не са яли големия. Хората трябва да бъдат равни само пред закона и пред възможностите, които им дава държавата.

26.03 2014 в 21:02

Виктор, а ако от ЕНП не са разбрали, че с комунистически мутри в редиците си - дясно не се прави - може и пак резултатите да са по-различни...... Само че там хората гласуват с главите си, а тук с телевизора.....

26.03 2014 в 21:01

Добра работа свърши Путин за ЕНП. Изписа им вежди.

26.03 2014 в 20:48

Ако повече европейци разберат що е то Съсел или как от запечен ретрограден комунист се излюпва европейски социалист, то резултатите ще бъдат много по-различни!