Тимошенко: Не искам да съм премиер

OFFNews 23 февруари 2014 в 21:07 4486 2

Юлия Тимошенко

Украинският опозиционен лидер Юлия Тимошенко обяви, че не иска името й да бъде обсъждано сред потенциално възможните за поста министър-председател на страната, предаде Reuters.

Бившият премиер Тимошенко бе освободена от затвора в събота, след като сваленият президент Виктор Янукович избяга от Киев.

По-рано нейни поддръжници в парламента заявиха, че тя е един от тримата фаворити, които могат да оглавят правителство на националното обединение.

"Изненадах се, когато чух, че съм била предложена за поста министър-председател. Никой не е съгласувал или обсъждал това с мен. Благодарна съм за уважението, което издигането на кандидатурата ми показва, но не искам името ми да бъде предлагано за този пост", заяви тя чрез коментар в уебсайта си.

От нейния коментар може да се предположи, че Тимошенко, която бе победена на Янукович на президентските избори през февруари 2010 г. и по-късно бе вкарана в затвора за злоупотреба със служебно положение като министър-председател, може би се цели отново в президентския пост, коментира Reuters.

Днес Върховната Рада избра близък съюзник на Тимошенко за временен президент след свалянето на Янукович. Той е Александър Турчинов, зам.-председател на "Баткившчина".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews