Терористът, опитал да повтори "Шарли ебдо" в Копенхаген, е на 22 години

OFFNews Последна промяна на 15 февруари 2015 в 22:44 4620 1

Снимка БГНЕС

Омар Абдел Хамид ал Хусейн.

Заподозряният за нападенията срещу кафене и синагога в Копенхаген се казва Омар Абдел Хамид ал Хусейн, съобщи датската телевизия.

Нападателят, който беше застрелян днес сутринта, е на 22 години. Роден и израснал е в Дания и е имал проблеми със закона.

Според властите той е действал сам и не е имал съучастник.

След като е убит от полицията, у него са били намерени два пистолета.  

Младежът бил известен на службите за връзки с престъпни банди.

В неделя вечерта датската обществена телевизия съобщи за мащабна полицейска операция в интернет клуб близо до мястото, където беше убит Омар Абдел Хамид ал Хусейн. Най-малко двама души са арестувани.

Следствието работи по хипотезата, че нападателят се е вдъхновил от атентатите срещу френския седмичник "Шарли ебдо" в Париж.

Междувременно датският филмов институт обяви, че 55-годишният мъж, убит при стрелбата срещу културен център в Копенхаген, е създателят на документални филми Фин Ньоргард. Ньоргард е бил режисьор и продуцент на документални филми за датската телевизия.

Главният равин на Дания Яир Мелхиор идентифицира евреина, застрелян при нападението срещу синагога в Копенхаген, като Дан Узан, 37-годишен охранител.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.02 2015 в 08:16

Напълно нормално....докато медиите продължават да превръщат атентаторите в анти-герои, ще продължават да излизат болни мозъци, които да имитират деянията им.

Множество пъти е доказвано (в САЩ), че ако репортажите обръщат внимание на т.нар. school shooter-и, в следващите дни/месеци се появяват множество имитатори, искащи да бъдат "овековечени" като анти-герои. Тук се получава сходното, само че с хора на които им е забранено да пият бира и да ядат бекон. Демек имат доста по-малко, което да губят.