Местан призова за "уважение между етнорелигиозните различия"

OFFNews 15 февруари 2015 в 17:54 5911 6

Както след "Шарли ебдо", така и сега, с още по-голяма острота ДПС осъжда терористичните нападения в Копенхаген, довели до човешки жертви. Това се посочва в позция на председателя на партията Лютви Местан по повод терористичните атаки в Копенхаген.

Фактът, че за кратко време ставаме свидетели на поредните терористични актове показва още веднъж, че тероризмът е най-голямото и най-страшното глобално предизвикателство пред съвременната цивилизация. Затова и противодействието срещу това зло задължително изисква глобални усилия. Необходимо е да се укрепят системите за сигурност на националните държави чрез още по-ефективно межународно сътрудничество, изтъква Местан.

Наред с това, като най-надеждна превенция на рисковете от тероризъм, следва да се провежда последователна политика на разширяване на цивилизационната зона за сигурност. Цивилизационната зона за сигурност е постигането на нови демократични баланси, основани на толерантността и взаимното уважение между етнорелигиозните различия. Противодействието на тероризма е хуманен дълг на всеки гражданин на Земята, независимо от етнически произход, раса и вяра, казва лидерът на ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови