СЗО: Пандемията от COVID-19 далеч не е преминала

OFFNews 27 април 2020 в 20:52 2958 2

Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус охлади надеждите, че епидемията от коронавирус вече отминава. Той обяви, че пандемията далеч не е преминала и допълни, че е "дълбоко загрижен" за отражението от прекъсването на нормалните здравни услуги, особено за децата, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Пандемията далеч не е преминала", каза Тедрос, като добави, че СЗО е загрижена за темповете на нарастване на случаите на зараза в Африка, Източна Европа, Латинска Америка и в някои страни от Азия. "Имаме да изминем дълъг път и да свършим още много работа", допълни той.

Ръководителят на СЗО обяви, че има съобщения за недостиг на ваксини за други заболявания в 21 страни в резултат на ограниченията по границите, свързани с пандемията.

Гебрейесус подчерта, че светът е трябвало да слуша внимателно СЗО, защото организацията още на 30 януари е обявила състояние на извънредна здравна ситуация заради коронавируса, допълва Франс прес. По това време извън Китай е имало 82 случая на зараза и нито един смъртен случай.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш съобщи, че повече от 1.5 милиарда деца по света заради пандемията от новия коронавирус не посещават училище и прекарват много време в интернет, което увеличава риска те да бъдат вербувани от екстремистки групировки, предаде ТАСС. Той обърна внимание, че "младежта се е сблъсквала с огромни трудности" и преди пандемията, но сега ситуацията значително се е влошила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

2

oligofren

28.04 2020 в 14:49

Тоя нахалник няма ли да си подава оставката вече?

3700

1

fordo1

27.04 2020 в 21:23

Здравните чиновници са изпаднали в паника... за заплатите си.