Свещеници във Ватикана ползват сауни и салони за масаж и секс услуги

OFFNews 11 ноември 2015 в 16:52 7059 5

В центъра на Рим - Ватикана, свещеници си плащат за масажи и секс услуги в луксозни сауни и салони за масаж, собственост на седалището на римокатолическата църква, съобщи разследване на Independent. 

Разкритията, свързани с аферата "Ватилийкс", изнасят на преден план недвижими имоти, собственост на Ватикана, закупени на много ниски цени и използвани за плътски удоволствия.

Като пример се споменават две улици в непосредствена близост до италианския парламент в столицата, край площада Piazze Barberini.

Имотите се управляват от ватиканската организация "Сдружението за изучаване на религията". Тяхната стойност се определя на няколкостотин милиона евро. Само преди две години Ватикана закупи цял блок в Рим за 22 млн. евро, където се помещава най-голямата "гей сауна" в Европа.

Основен участник в тази инвестиция, кардинал Тарчизо Бертоне, използва над 200 000 евро за обзавеждане на собствения дом от фонда предназначен за болни и бедни. Фондът е попълван с дарения от целия свят.

Същевременно италианският ANSA news пише, че папа Франциск е твърдо решен да приключи разследването по скандалния случай преди специалната света година на милосърдието във Ватикана, която ще започне от 8 декември тази година - празника Непорочно зачатие на Дева Мария и ще приключи на 20 ноември 2016 година, празника Христос Цар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!